Počela sadnja cvijeća po gradu

Jučer je počela sadnja cvijeća oko Arene i u Valerijinom parku
Jučer je počela sadnja cvijeća oko Arene i u Valerijinom parku

Nakon što je prošlog tjedna, tragom primjedbe čitatelja, objavljeno da u Puli, iako je početak srpnja i gotovo sredina turističke sezone, u gradu nema posađene niti jedne ljetnice, pa čak niti na uobičajenim punktovima poput onog kod MUP-a ili u parku kod porezne uprave, jučer su iz Pula Herculanee poslali obavijest da su upravo jučer započeli s hortikulturnim uređenjem gradskih parkova i zelenih površina.

Prvo sadnja oko Arene

Iako ističu da su na nekim mjestima već posađene ljetnice, dodaju da je riječ o prošlogodišnjih zalihama, a da je za ovu godinu nabava tek privedena kraju te su odmah prionuli poslu.

Prema njihovom pojašnjenju, naime, u ovoj hortikulturnoj akciji, prvo je na red došla sadnja crvenih i bijelih begonija na području oko Arene i u Valerijinom parku. Međutim, tu neće stati jer će se akcija nastaviti i u narednim danima i to na području drugih mjesnih odbora i to Vidikovca, Monvidala, Velog Vrha, Verude, kao i na drugim lokacijama u samom središtu grada.

Kako ističu nadalje u dopisu iz Pula Herculanee, sadnja će trajati do petka i završit će postavljanjem 1.000 sadnica ageratuma i žutog tagetesa na prostoru Marine Veruda.

Sadnja 17 tisuća sadnica

"Svake se godine na pulskim zelenim površinama posadi oko 17.000 ljetnica, a većinom je riječ o begonijama, petunijama, salvijama i kadificama. One ostaju na javnim zelenim površinama do jeseni kada na njihovo mjesto dolaze 'zimske' vrste, maćuhice i tratinčice. Podsjećamo kako su u lipnju ove godine već posađene ljetnice na dvije gradske površine i to na Vidikovcu kod spomenika te u Parku mladenaca u količini od približno 1.500 komada, a riječ je o sadnicama koje su ostale neiskorištene od prošle godine. Ovih je dana okončan postupak javne nabave za ovu godinu, potpisane su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuđača te je tako i sadnja mogla započeti jučer u ranim jutarnjim satima", ističu u svom priopćenju iz Pula Herculanee. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter