Počela rasprodaja preostale robe Arene

Puljani su pohrlili po svoj komad prepoznatljivo kvalitetne Arenine robe (M. MIJOŠEK)
Puljani su pohrlili po svoj komad prepoznatljivo kvalitetne Arenine robe (M. MIJOŠEK)

U jedinoj preostaloj prodavaonici Arene modne kuće, onoj u Flanatičkoj ulici, jučer je započela rasprodaja preostale robe. Građani su čekali ispred vrata i prije osam sati, odnosno otvorenja trgovine, ne bi li se domogli još kojeg komada prepoznatljivo kvalitetne Arenine robe s 65-godišnjom tradicijom proizvodnje. Sva preostala odjeća prodaje se po 50 posto nižoj cijeni, a prodavaonica će dok se ne isprazne zalihe raditi od osam do 15 sati.

- Radit ćemo dok ne prodamo svu robu, odnosno do isteka jednomjesečnog otkaznog roka, koji nam je počeo teći 23. svibnja. Jako smo puno prodale već u prvih par sati, kolegica i ja nismo stale. Asortiman ćemo nadopunjavati, jer u skladištu ima još robe. Nešto malo je ljetne, no uglavnom je to zimska kolekcija, i nadam se da ćemo sve prodati, rekla nam je Darinka Čalić, koja je svoj 30-godišnji radni vijek odradila u Areni. Sa suzama u očima dodala je da je tu "od svoje 18. godine, od završetka škole".

Podsjetimo, sredinom svibnja Trgovački sud u Rijeci donio je odluku o pokretanju stečaja te je za stečajnu upraviteljicu postavljena Marija Ružić iz Rijeke. Odmah po njenom dolasku radnici su prekinuli štrajk, a po primitku otkaza većina se odlučila na otkazni rok tijekom kojeg će se završiti naručeni proizvodi.

- Prihod od prodaje preostale robe trebao bi biti dostatan za isplatu plaća radnicima iz otkaznog roka, rekla nam je sindikalna povjerenica Ljiljana Bonas. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter