Počela proizvodnja toyote auris

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Toyota je prošlog tjedna u britanskoj tvornici Burnaston obilježila početak proizvodnje nove generacije aurisa te najavila skori start proizvodnje karavanske verzije ovog kompakta.

Dr. Vince Cable, državni tajnik za gospodarstvo, inovacije i vještinu, pozdravio je Toyotin nastavak ulaganja u britansko postrojenje, koje će od iduće godine oživiti i novi auris touring sport.

Didier Leroy, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Toyota Motor Europe, naglasio je važnost Velike Britanije u strategiji proizvodnje vozila i motora u Europi.

- Novi auris pozicioniran je u srcu naše europske strategije te očekujemo da će osnažiti učinkovitost naše prodaje na tržištu obiteljskih automobila. Auris je jedinstven kao odluka za kupnju u svom segmentu jer se nudi na izbor s benzinskim, dizel i hibridnim motorom u karoserijskoj verziji kao kupe, ili kao touring sport - karavanska inačica, istaknuo je Leroy.

Odluka o proizvodnji toyote auris i touring sporta u TMUK-u je podržana Toyotinim ulaganjem od 230 milijuna eura - dodatno je 105 milijuna eura investirano u opskrbi lanac. Ovo podiže Toyotinu investiciju u Velikoj Britaniji ukupno na više od 2,6 milijardi eura. Projekt također utječe na zaposlenosti, jer je zaposleno 800 radnika. Značajna je i investicija u njihovo obrazovanje, jer je svima ujedno ponuđeno i proizvodno naukovanje.

Novi auris i auris touring sport proizvode se u tvornici Burnaston uz avensis i avensis tourer. Ovo su najnoviji modeli koji će nastajati na mjestu na kojem izrađeno više od 3,25 milijuna automobila od 1992. Većina vozila proizvedenih u TMUK-u izvozi se u Europu, kao što će to biti slučaj s novom toyotom auris. (GI/NL)


Podijeli: Facebook Twiter