Pocela prodaja Ssangyongovog actyon sportsa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Korejski ssangyong actyon pojavio se na tržištu 2006. godine i ubrzo je svrstan na neuglednu listu najružnijih automobila na svijetu. Ništa bolje nije prošla niti njegova pick-up verzija pod nazivom sports.

Danas je prica potpuno drukcija, nova generacija izgleda odlicno i predstavlja dobar izbor svima koji traže teretno robusno vozilo. Novi actyon sports dugacak je 4,99 metara i težak 1,9 tone. S površinom teretnog prostora od 2,4 kvadratna metra raspolaže s korisnom nosivošcu od 705 do 767 kg. Verzija pick-upa s dvostrukom kabinom može smjestiti pet osoba.



Pokrece ga dvolitarski dizelski motor s turbo punjacem snage 155 konja uz zakretni moment od 360 Nm. Serijski se za prijenos snage i momenta koristi rucni mjenjac sa šest stupnjeva prijenosa, a uz doplatu je na raspolaganju i automatski mjenjac sa šest stupnjeva prijenosa. Prema tvornickim podacima korejski gorostas u kombiniranom ciklusu troši 7,4 l/100 km.

Nudit ce se s tri paketa opreme - Crystal, Quartz i Sapphire. Prodaja u Europi je vec zapocela po cijeni za bazni model od 19.990 eura. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter