Počela podjela udžbenika, ima ih i u slobodnoj prodaji

Jučer su stigli udžbenici u Istarske knjižare (N. LAZAREVIĆ)
Jučer su stigli udžbenici u Istarske knjižare (N. LAZAREVIĆ)

Upravo jučer je u nekim knjižarama, poput onih Istarskih u Laginjinoj ulici u Puli počela podjela kompleta školskih udžbenika za osnovne i srednje škole. U drugima se kompleti dijele već par tjedana, primjerice u Školskoj knjizi na Forumu, i to ovisno o datumu narudžbe u lipnju, odnosno srpnju, dok se u trećima, poput Novih istarskih knjižara na Giardinima one očekuju u četvrtak ili, pak, zadnji tjedan kolovoza kao, primjerice, u knjižarama Algoritam-Profil-Mozaik.

Popusti na školski pribor

U Novim istarskim knjižarama jučer je sve bilo spremno za prihvat kompleta koje očekuju već u četvrtak, a roditelji su o tome već i obaviješteni. Ukoliko se roditelji ne odazovu u roku nekoliko dana tada će ponovno biti telefonski pozvani da preuzmu udžbenike. Istovremeno se, kako saznajemo, kupuje i školski pribor. Od mame Snježane de Gravisi saznajemo da će odjednom kupiti sve i to upravo u Novim istarskim knjižarama jer ostvaruje popust od 20 posto što, smatra, nije zanemarivo.

- Imam dvije curice, jedna ide u srednju, a druga u osnovnu školu i nabavka knjiga je velika stavka. Dio knjiga nabavljam od prijatelja, a kupujem ono što mi nedostaje, uglavnom radne bilježnice, ističe de Gravisi.

Udžbenici su stigli i upravo počinje podjela za one roditelje koji su narudžbu predali u prvom krugu, ističe i voditeljica objekta Istarskih knjižara u Laginjinoj ulici.

- Odmah potom počinje podjela i za drugi krug, ali mi uvijek roditelje unaprijed pozivamo i oni to znaju. Moram istaknuti da su mnogi iznenađeni što su knjige stigle odmah iza Velike Gospe, a i nas su iznenadili jer su udžbenici stigli prije nego što smo mislili.

Dodaje kako su od pogodnosti prvi uveli motanje knjiga besplatno i kako su time roditelji oduševljeni, ali osim toga nude i 10-postotni popust na cjelokupni školski pribor i prodaju na rate da bi maksimalno izašli u susret roditeljima. Od školskog pribora, ističe, imaju veliki izbor i puno brendova, poput ruksaka Scout, Violet Gorjuss, Minionse, Star wars i brojne druge. Tražene su i one s nogometnim idolima, ali i provjereno dobra Seven Invicta. 

U knjižari Algoritam-Profil-Mozaik kažu da nemaju knjige u slobodnoj prodaji, a udžbenici koji su naručeni krajem prošle školske godine stići će tjedan uoči početka nove školske godine. I ovdje se, saznajemo, pribor kupuje intenzivnije posljednja dva tjedna. Torbe su u prosjeku 500-tinjak kuna, a bilježnice oko 9 kuna. Kupcima školskih kompleta i oni nude 10 posto popusta na školski pribor, bon od sto kuna za kupnju knjige Guinnessovih rekorda, nude i darovni bon od 50 kuna, sudjelovanje u nagradnoj igri, obročnu otplatu… (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter