Počela plinofikacija Mletačke

Počelo kopanje Mletačke ulice (M. ANGELINI)
Počelo kopanje Mletačke ulice (M. ANGELINI)

Istovremeno kada se odvijaju radovi zbog plinofikacije Giardina, u utorak je započela i plinofikacija Mletačke ulice, od žute škole, odnosno križanja sa Zagrebačkom ulicom prema Trgu Republike i zgrade MUP-a. Tijekom radova promet će se odvijati jednim prometnim trakom, a radovi će se odvijati kroz dvije faze, od križanja sa Zagrebačkom ulicom do križanja s Krmpotićevom ulicom kod roza zgrade, te u nastavku od križanja Mletačke ulice s Flanatičkom i Ronjgovom ulicom.

- Spoj preko Trga Republike realizirat će se naknadno s obzirom da na raskrižju ne možemo kopati duboko zbog plitko postavljenog odvodnog kolektora, rekao je direktor Plinare Dean Kocijančić i najavio da bi, prema planu, radovi trebali biti okončani do početka ožujka ove godine.

U isto vrijeme radovi bi trebali biti dovršeni i u dijelu Giardina gdje je u tijeku plinofikacija od Istarskog narodnog kazališta do ljekarne. Štoviše, prema riječima odgovornih iz Plinare, za sada radovi napreduju i brže od očekivanja, a tijekom iskopa nisu naišli na arheološke nalaze što je značajno ubrzalo projekt. Prođe li i dalje sve bez arheoloških nalaza, uskoro bi Plinara mogla gradilište predati Gradu Puli i Cesti koja će u cijelosti rekonstruirati asfaltni sloj na Giardinima, kao što je to učinjeno od ljekarne do semafora na križanju Istarske ulice s Ulicom Dubrovačke bratovštine. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter