Pocela obnova ceste Vranja - tunel Ucka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zapocela je rekonstrukcija ceste Vranja - tunel Ucka u dužini od 2,2 kilometra, pa se na toj dionici promet regulira semaforima. Ta dionica državne ceste Tunel Ucka - Vozilici posljednja je došla na red za obnovu.

Prema projektu Hrvatskih cesta, radnici GPP Mikic iz Omišlja trebali bi proširiti cestu, urediti rubnjake, bankine, odvodnju te postaviti tri sloja ceste: tamponski, noseci asfaltni te habajuci asfaltni sloj, saznajemo od Silvane Šoric voditeljice službe pripremanja, planiranja i ugovaranja u rijeckoj ispostavi HC-a.

Radovi su vrijedni oko sedam milijuna kuna, a rok za dovršetak radova je ožujak, mada investitori vjeruju da ce glavnina radova biti gotova do Nove godine.

U tijeku je i sanacija lokalne ceste Lupoglav - Vranja, radovi bi trebali biti gotovi kroz nekoliko dana. Radnici Istarskih cesta saniraju i asfaltiraju kriticne tocke i dijelove ceste na nalog Županijske uprave za ceste, a u sklopu godišnjeg redovnog održavanja. Ova ce lokalna dionica u skoroj buducnosti trebati podnijeti gusti promet kada se Istarski ipsilon na ovom potezu bude pretvarao u autocestu. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter