Pocela novogodišnja Seasplash zabava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prednovogodišnji tulumi vec opako tresu grad. I to doslovno. Urbano, žestoko, mladalacko i jako rasplesano bilo je sinoc na prvoj novogodišnjoj Seasplash zabavi - Blackonnection Showu.

Iako je veliki hip-hop tulum naišao na dobar odaziv publike koja je u šatoru na Danteovom trgu plesala, skakala s rukama gore u širokim hlacama i velikim kapama, nažalost nije održan glavni dogadaj veceri - Beat Battle party - i to zbog slabog odaziva. Naime, najprije ih se na natjecanje prijavilo cetvero, a na kraju dvoje, no još jedan je odustao te je ostao samo jedan natjecatelj - Pawer, koji je simbolicno "osvojio" i dobio pehar.

No, zato su hiphoperi i breakdanceri ipak uspjeli u natjecanju. Jedan na jedan, 18 breakdancera i 14 hiphopera izvodilo je vratolomije koje su okupile velik broj ljudi koji su bodrili natjecatelje. Fabuloso je pobjednik hip-hop dance battlea, dok je JuJu pobjednik B-boy battlea.

Plesalo se, pjevalo i repalo uz live nastupe lokalnih izvodaca Necaka i Lovre iz ex Why Nota, Ulicnog parlamenta D.E.M. Crew. Iznenadenje i oduševljenje bio je beat box, stvaranje ili imitiranje instrumenata ustima, gdje su se izmjenjivali klinci iz publike. Bio je to pravi veliki hip-hop tulum glavnih lokalnih aktivista Kwasua i Vesne Scrilla. Prava mala hip-hop Nova godina, prije one velike i prave. (L. B.; snimio D. ŠTIFANIC)

Sutra punk, za Novu DJ-evi
Sutra ce se u šatoru Seasplasha održati veliki punk koncert na kojem nastupa "the best of" lokalne punk scene - Fakofbolan, Pokret otpora, Reanimacija i Mad Face. Docek Nove godine bit ce u znaku elektronske glazbe. Na Seasplash platforma stageu nastupat ce Tricky D iz Berlina, Meniga, Danny Boy, Seasplash Crew, DJ Kovach i DJ Sedmoricamladih. Na elektro cirkus stageu nastupat ce Make, Bebetto, XXL, Adoo, Ziko feat. Dimsie.


Podijeli: Facebook Twiter