Počela nova sezona programa TV Istre

Jučer je u studiju TV Istre gostovao Robertino (M. RIMANIĆ)
Jučer je u studiju TV Istre gostovao Robertino (M. RIMANIĆ)

Dnevnim mozaičnim magazinom "Putujmo regijom" jučer je startala nova programska sezona TV Istre. Regionalna TV-postaja prepoznatljiva po oslanjanju na sadržaje iz vlastite produkcije nakon uobičajene ljetne stanke vraća se na male ekrane Istre i Kvarnera s ambicioznim programom sačinjenim od nekih već provjerenih emisija i sadržaja, kao i nekolicinom novih projekata.

Umjesto direktorice Gordane Restović upravljanje regionalnom TV-kućom povjereno je tročlanoj upravi u kojoj se nalaze Jelena Vitasović, Snježana Šestan Mikalević i Milan Pavlović. Iskusni uredničko-voditeljski dvojac Vitasović-Pavlović preuzet će brigu o TV-programu, dok je Šestan Mikalević nova voditeljica službe marketinga.

Okosnicu programa, kao i proteklih sezona činit će središnja informativna emisija "Vijesti" u 20.05 sati koju uređuju novinarke redakcije informativnog programa TV Istre Nensi Pereša, Eliana Batagelj i Ana Pisak. Kroz dnevni mozaični magazin "Putujmo regijom" koji se emitira svakog popodneva od 18 sati gledatelje će i ove godine voditi Jelena Vitasović i Milan Pavlović, dok je urednik i voditelj već kultnog "Kultivatora" i u novoj televizijskoj sezoni Kristijan Nemet.

Ni u novoj sezoni, najavljuju s TV Istre, neće nedostajati političkih, gospodarskih, zdravstvenih, edukativnih, sportskih i zabavnih sadržaja i tema, a uz već poznata, gledatelji će imati prigode upoznati i neka nova lica popularne regionalne TV-kuće. I ove jeseni TV Istra nastavlja dobru suradnju s još četiri hrvatske regionalne televizije: Vinkovačkom, Varaždinskom, Kanalom Ri i Televizijom Jadran Split, što rezultira zajedničkom mozaičnom emisijom "Zajedno" koja se emitira nedjeljom u 20.30 sati.

Za novu sezonu pojačan je i program na talijanskom jeziku. Uz već svakodnevni "Notiziario", koji TV Istra emitira u suradnji s talijanskim partnerima iz TV-kuće Antenna 3, svakog će tjedna emitirati i vlastiti program namijenjen pripadnicima talijanske nacionalne zajednice u emisijama "Non solo cronaca" i "Panorama regionale". O početku nove programske sezone i novoj upravi, čiji je član, Jelena Vitasović nam je rekla: "Nakon uobičajene ljetne studijske stanke, kao novinari, urednici i voditelji programa, željni smo novih live emisija i kontakata s našim dragim gledateljima. Što se naših novih uloga u upravi tiče, mislim da je to logičan slijed našeg dosadašnjeg, dugogodišnjeg rada, no svakako nam predstavlja velik  profesionalni, ali i osobni izazov." Drugi član uprave Milan Pavlović rekao nam je da je bivša direktorica Gordana Restović postavila odlične temelje te da im je cilj nastaviti istim putem te ostati moderna,
prepoznatljiva i najgledanija TV-postaja na ovim prostorima. "Dugo toplo ljeto je za nama i nakon mnoštva ljetnih manifestacija koje smo pratili širom Istre, svi smo pomalo s nestrpljenjem čekali povratak u studio i pred kamere", izjavio je Pavlović. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter