Počela nova istraga o Maddie McCann

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britansko-portugalski stručnjaci zaduženi za novu istragu u slučaju male Britanke Madeleine McCann, nestale u svibnju 2007., u utorak su pokrenuli potrage uz pomoć pasa tragača na području blizu Praia da Luz, na jugu Portugala.

Portugalski i britanski policajci s dva psa tragača žutim su trakama tijekom jutra odredili parametre, javlja AFP. Nakon tih označavanja, pretrage bi trebale trajati sljedećih dana, precizirao je dužnosnik pravosudne policije za agenciju Lusa.

Četrdesetak portugalskih i britanskih policajaca mobilizirano je za istragu na području ljetovališta Praia da Luz, oko 700 metara od hotelskog kompleksa iz kojeg je nestala Maddie.

Inspektori Scotland Yarda i njihovi portugalski kolege u ponedjeljak su pokrenuli tu operaciju tijekom koje kane pretražiti terene pomoću radara na kopnu i letjelica.

Madeleine McCann, nestala je u svibnju 2007. kada je imala nepune četiri godine dok su njezini roditelji večerali s prijateljima u restoranu pokraj apartmana u kojem su boravili u Praia da Luzu.

Nakon 14 mjeseci sporne istrage, portugalska policija zatvorila je slučaj, no lani su britanske i portugalske vlasti odlučile ponovo otvoriti istragu.

Mark Rowley, jedan od britanskih inspektora zaduženih za aferu, nedavno je objasnio da se istragom sustavno prate sve vjerodostojne pretpostavke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter