Pocela naplata parkiranja na kupalištu Stoja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jucer ujutro zapocela je naplata ulaska vozilima na kupalište Stoja. Iako je prvotno bilo receno da se ove godine ulaz vozilima - automobilima i motorima - nece naplacivati, velike nekontrolirane gužve na kupalištu uzrokovale su nezadovoljstvo kupaca i njihov apel prema Gradu da se naplata ipak uvede. Njihove su želje uslišane i svi koji su vec jucer željeli parkirati limene ljubimce do same plaže, trebali su za to izdvojiti 10 kuna, a motociklisti pet. Pješice se moglo besplatno.

- Poceli smo naplacivati nešto nakon 8 sati. Doduše, vec je bilo desetak automobila unutar kupališta, a nakon toga nije više ušlo puno vozila. Cekamo poslijepodnevne sate jer, pouceni iskustvom s kupališta Valkane, gdje se nalazi plaža za osobe s invaliditetom, masovniji dolazak kupaca zapocinje iza 17 sati. Za sada cemo tako i mi naplacivati, od 9 do 17 sati, a poslije cemo, ovisno o situaciji, možda i produžiti na 18 ili 19 sati, rekao nam je Oleg Celic, djelatnik Pula parkinga.



Na upit kakve su reakcije vozaca kupaca, kaže da su podijeljene. Oni koji su, kaže, svakodnevno na kupalištu, nisu baš zadovoljni, dok oni koji dolaze tijekom ljetnih praznika i godišnjih odmora pozdravljaju ovakvu odluku o naplati i vec imaju spremnih 10 kuna.

Na samom kupalištu zatekli smo Sandra Šverka, koji se, kaže, na kupalištu svakodnevno kupa. Svjedocio je tako i velikom prošlotjednom krkljancu zbog mnoštva parkiranih vozila unutar kupališta pa i subotnjoj intervenciji hitne pomoci, kada je vozilo hitne blokirano vec na samom ulazu na kupalište jer zbog drugog vozila nije moglo proci do unesrecenog kupaca.

- U redu je da su poceli naplacivati. Trebalo je vec jednom uvesti malo reda jer se uvijek nade nesavjesnih vozaca koji vozila ostavljaju na cesti da ne bi zaprašili svoje automobile ako parkiraju na površini predvidenoj za parkiranje. Mi stalni korisnici kupališta pridržavamo se reda, cistimo za sobom i parkiramo na mjestu predvidenom za parkiranje. I ja sam danas platio 10 kuna i nije mi teško. Možda sada bude više mjesta za parkiranje jer ce mnogi odluciti da 10 kuna mogu potrošiti za nešto drugo, a da do kupališta mogu i prošetati, zakljucio je Šverko. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter