Počela montaža konstrukcije klizališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Trgu kralja Tomislava započelo je montiranje podesta budućeg klizališta na otvorenom, koje će omogućiti tijekom prosinca i polovice siječnja zimske radosti brojnim Puljanima i gostima. Upravo zbog podloge na kojoj će se kasnije napraviti ledena podloga za klizanje, nema bojazni za novouređeni trg. Naime, da metalna konstrukcija, koja nosi klizalište, ne bi oštetila trg postavljena je zaštita. 

Kako smo će pisali, gradsko klizalište, koje je prošle godine kupio Grad Pula putem gradskog trgovačkog društva Pula parking te ga proslijedio na upravljanje drugom gradskom trgovačkom društvu Pula sport, ove će godine biti na novouređenom Trgu kralja Tomislava. S radom će početi 30. studenog i biti otvoreno svakog dana od 9 do 22 sata do 14. siječnja, odnosno kraja školskih praznika.

Početkom narednog tjedna na konstrukciju će se postaviti drvena građa, a krajem tjedna započeti i izrada ledene plohe. Samo klizalište je površine 450 kvadrata, a ukupno će zauzimati 600-tinjak kvadrata. Grad Pula pulskoj djeci, ali i onoj s područja Puljštine, organizira besplatno klizanje. Svi polaznici predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine, naime, moći će, u dogovoru s Pula sportom, besplatno u jutarnjim satima koristiti klizalište. Time se svima i u Puli pruža mogućnost još jednog sadržaja gdje se mogu dobro provesti i zabaviti te upotpuniti adventski doživljaj.

Kada se zna da je prošle godine na klizalištu, koje je bilo smješteno na Karolini, klizalo više od deset tisuća posjetitelja, te gotovo sva djeca pulskih predškolskih i školskih ustanova, onda je jasno da je pulsko klizalište pun pogodak u mjesecu darivanja i u vrijeme školskih praznika. Pogotovo za sve one mališane koji ne odlaze iz Pule u razne skijaške destinacije.

Nova godina u podne

Kako u prosincu u obližnjem Domu sportova Mate Parlov traje i novo izdanje jednog od najvećih malonogometnih turnira u državi, popularne Ulice, nema sumnje da će Veruda biti uistinu centar sporta i zabave, a posjetitelji klizališta imat će na raspolaganju i sadržaje u adventskim kućicama na trgu.

- Otvaranje klizališta bit će 30. studenog u podne i radit će sve do 14. siječnja, odnosno kraja školskih praznika. Radnim danima od 9 do 13 sati bit će organizirano. Osim što će, u suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, klizanje za tu djecu biti besplatno, za ostale treba reći da će cijene biti identične prošlogodišnjima. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, najam klizaljki pet kuna, dok je u poslijepodnevnim satima ulaz na klizalište 15 kuna, a najam klizaljki ostaje isti. Pomagala za klizanje, popularni medvjedići, moći će se unajmiti po cijeni od deset kuna. Ove godine klizanje će biti na otvorenom što će, vjerujemo, ugođaj činiti puno ljepšim, govori direktor Pula sporta Ivan Glušac.

I ove će se godine na klizalištu organizirati doček Nove godine u podne, na kojem je prošlo Silvestrovo prisustvovalo više od tisuću i pol posjetitelja. Javna ustanova Pula Film festival ove će godine posjetitelje, pogotovo najmlađe, pokušati zabaviti brojnim dječjim programima i nastupom Gelato Sistersa. Usto, 17. prosinca na tržnici na Verudi održat će se gastro-jutro s pripremom tradicionalnih jela u velikoj padeli. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter