Počela Mini ulica: Rudar i Istra 1961 I u 1/4 finalu

Trostruki strijelac Paolo Juričić (Rudar) bio je nezaustavljiv (M. ANGELINI)
Trostruki strijelac Paolo Juričić (Rudar) bio je nezaustavljiv (M. ANGELINI)

Susretima u skupinama A i B danas je počelo sedmo izdanje "Mini ulice 2013 - Splitska banka", malonogometnog turnira na kojem, pod pokroviteljstvom Istarske županije, nastupaju djeca rođena 2003. godine i mlađa.

"Mini ulica" ove je godine, kao i lani, okupila 24 ekipe podijeljene u osam skupina unutar kojih razigravaju po principu svatko sa svakim, a utakmice traju 2x10 minuta. Pobjednik skupine prolazi u četvrtfinale, a prve dvije ekipe koje su izborile vizu za nokaut fazu su Rudar i Istra 1961 I.

U skupini A prva ekipa Istre 1961, branitelj naslova, za protivnike je imala Štinjan i Ližnjan. Prvo poluvrijeme neizvjesnog dvoboja protiv Štinjanaca okončano je bez pogodaka, a onda je u nastavku susreta Noel Bilić zabio za minimalnu pobjedu "zeleno-žutih".

Uslijedio je ogled između Štinjana i Ližnjana, u kojem su prvi dio Ližnjanci riješili u svoju korist golom Filipa Topića, no potom su u nastavku Jan Lazarević i Noel Hasanović kreirali štinjanski preokret. Ovakvim ishodom Ližnjanci su pobjedom u posljednjem susretu mogli zatvoriti krug u kojem bi onda pobjednika skupine odlučivala gol-razlika, no igrači Istre 1961 brzo su razriješili sve nedoumice postigavši u prvih deset minuta sedam golova te potom s još tri u nastavku zaokružili svoju pobjedu. Četiri pogotka bila su djelo Maura Perkovića, tri je zabio Noel Bilić, dva Mateo Lisica te jedan Mateo Tomić.

Prvi ogled skupine B okončan je bez golova, a onda se nakon dugotrajnog izvođenja sedmeraca Barban 2013 pokazao uspješnijim od Medulina 1921 i tako ostvario prednost koja bi mu u slučaju istog broja bodova donosila prolazak. Ispostavilo se kasnije da se kazneni udarci nisu ni trebali izvoditi jer je labinski Rudar u dva iduća susreta bez problema ostvario dvije pobjede i tako osvojio prvo mjesto u skupini. U ogledu protiv Barbanaca mali Labinjani su s dva gola Antonija Lazarića te po jednim Paola Juričića i Antonija Maurića već do poluvremena vodili 4:0, da bi onda u nastavku malo digli nogu s gasa, što je iskoristio Rene Osip Kalebić da postigne počasni gol.

Potpuno oprečan bio je scenarij sljedećeg susreta u kojem je nakon prvog dijela bilo 1:1, da bi onda "rudari" u nastavku još četiri puta zatresli medulinsku mrežu. Golove su među sobom razdijeli Paolo Juričić koji ih je postigao tri i Antonio Lazarić koji je zabio dva, dok je za Medulin 1921 precizan bio Arban Tanushaj.

Zaoštrila se tako već nakon prvog dana i utrka za najboljeg strijelca "Mini ulice" jer čak četvorica igrača, Perković i Bilić iz Istre 1961 I te Juričić i Lazarić iz Rudara, na svom kontu imaju četiri gola.

Sutra ćemo saznati imena još dvojice četvrtfinalista, a na rasporedu su susreti u skupinama C (Jadran Poreč, Pula ICI, Istra 1961 II) i D (Veli Vrh, Rovinj, Žminj/Kanfanar). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter