Pocela Media Mediterranea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je jucer otvorena izložba "Moj grad - moj dizajn" 13. festival kreativnih medija Media Mediterranea nastavlja se danas panel-diskusijom "Mladi u kulturnim politikama".

Osim ove rasprave, koja u 11 sati pocinje u MMC-u Luka, a u kojoj sudjeluju županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica, kustosica Branka Bencic, Marino Jurcan i drugi, na programu festivala su i jedan koncert, performans, modna revija te hip hop i breakdance show.

Tako ce sutra od 21 sat prostor kod Zlatnih vrata biti poprište showa "Friški ritmovi i ženske rime" u kojem ce svoje vještine pokazati reperice Nina Davis, MC Killah i MC Sister, dok ce u breakdance dijelu zaplesati clanovi skupina AB Original iz Pule i Saltatrix iz Vodnjana. Za DJ pultom bit ce King Shango Sound System i Kwaso.

Program se u petak u 22 sata nastavlja koncertom "Made in Rojc" gdje ce zasvirati bendovi Reanimacija, TutanKhamon Space Machine, Newtone, Rabbia e disperazione, Mortal divinity, Gedore, Mad face, sve grupe koje inace vježbaju u Rojcu i ciji su clanovi bili polaznici radionice "Snimaj" zadnje dvije godine, uz specijalne goste, grupu Popeye.

Pod vodstvom Vibora Juhasa snimat ce se i videospotovi bendova. Zadnji dogadaj festivala održat ce se na kupalištu Stoja u subotu, gdje ce uz modnu reviju udruge Tijara biti održan i svjetlosni performans s kojim ce Marko Bolkovic pokušati oživjeti ovo 75 godina staro i vec derutno kupalište, a nastupit ce i nekoliko DJ-a.

Festival, kao i uvijek, organizira udruga Metamedia, a ovogodišnja je tema "Pula - kreativni grad". Naime, koncept kreativnih gradova je relativno nov, a ljudski je kapital važniji od infrastrukture ili arhitekture nekog mjesta. "Pula se u zadnje vrijeme cesto naziva 'zapuštenim gradom'.

Može li se snagom lokalnih talenata te vibrantnom umjetnickom scenom grad izdignuti iznad toga zaista poražavajuceg opisa, pokušat cemo odgonetnuti kroz ovogodišnji program", kažu organizatori. Svi su dogadaji besplatni, a u slucaju kiše prebacuju se u Rojc.


Podijeli: Facebook Twiter