Pocela Labin Art Republika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spustivši u cetvrtak zastavu Labin Art Republike s balkona Narodnog muzeja, likovna umjetnica i pjesnikinja Vera Kos Paliska otvorila je kulturno-zabavnu manifestaciju koja ce se u starom gradu odvijati sljedecih mjesec i pol dana.

Prije svecanog cina pred muzejom su nastupili Gradski orkestar Labin, djecji zbor Mornica, gradske mažoretkinje, klapa Labin i pobjednik hrvatskog supertalenta Tihomir Bendelja. Svecanost je vodila gradska glasnogovornica Loredana Ružic Modrušan, a dobrodošlicu gostima i sudionicima LAR-a poželio je zamjenik gradonacelnika Zoran Rajkovic.

Dogadanja u sklopu LAR-a pocela su jutarnjom akcijom "Link", performansom u režiji srednjoškolca i asistenta manifestacije Marija Gigovica, a sat vremena prije spuštanja zastave otvorena je izložba Noela Šurana u crkvici sv. Stjepana.

U nastavku veceri koncerte na pozornici Kod špine održali su domaci Orange Strips i madarski The Kolin. Na istom mjestu u petak sviraju Vesna Kartelo i Star Dust, cime se otvara mala, trodnevna Labin Jazz Republika.

U program LAR-a uklopljeni su Klasicno ljeto u župnoj crkvi i program izložbi u galeriji Alvona, a upotpunjuju ga otvorena vrata galerija likovnih umjetnika.

Organizator, Grad Labin, želi da se ovogodišnji LAR odvija na što više mjesta pa stoga poziva umjetnike i obrtnike da izaberu besplatnu lokaciju za svoje prodajno mjesto.

Prema dosadašnjim prijavama grncari ce srijedom javno izradivati i prodavati proizvode na Šetalištu San Marco, klapa Labin održavat ce probe na Starom trgu, na Fotici ce se nalaziti likovna radionica za djecu, slikari ce slikati po ulicama, a u crkvici sv. Stjepana neprekidno ce izlagati studenti likovnih akademija.


Podijeli: Facebook Twiter