Počela je škola, a s njom i nova modna sezona

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Počela je škola. Za roditelje to ne znači samo trošak na udžbenike, školski pribor i torbu, već i na garderobu, barem na osnovne komade. U skladu sa sve praznim novčanikom, manje se gledaju fancy marke, a više cijene. Ako se uspije spojiti i neka barem prosječna kvaliteta s pristojnom cijenom, to je pravi uspjeh. I ovdje vrijedi pravilo da se na odjeći koja je temelj garderobe pripazi na kvalitetu, a kupnja na sniženjima bit će pravi pogodak. Treba vrebati sniženja jer osnovci brzo prerastu i obuću i odjeću pa im stalno treba nanovo puniti ormar.

I curama i dečkima važne su dobre traperice i neizostavne tenisice. I jednog i drugog ima u trgovinama na tone pa je potrebno pomučiti se i dosta isprobavati (to mladima, posebno dečkima, baš i nije omiljeno). Fora su traperice u jarkim bojama, a i tenisice su dobile novi topli, zimski look te su ukrašene dodacima poput anđeoskih krila ili plišanih igračaka.

Ruksaci, koji su omiljene školske torbe, ušli su i u garderobu zaposlenih žena. Od te nove tendencije za ovu zimu "ukradite" boje i njihove lude kombinacije poput pink i narančaste ili crvene i ljubičaste.

Školarke će sigurno voljeti moderne sjajne, vinil materijale koji se vide s kilometra udaljenosti. Budući da je i tinejdžerima (ali i mlađima) crna uvijek in, u ovakvom, novom izdanju bit će popularna baš kao i prošlih sezona. Bez crnoga nikako ne možemo, iako će se ove jeseni i zime mnogi polakomiti za bijelom.

Jedno je sigurno: svi će tipovati na casual. Ugodno je za višesatno sjedenje u učionicama, ali i jurcanje po školskom dvorištu. Budući da meteorolozi najavljuju topli rujan, pa čak i listopad, još ne treba spremati ljetne majice jer je u hladnija jutra i večeri dovoljno ogrnuti vestu ili gornji dio trenerke.

Škola je institucija i zahtjeva malo ozbiljnosti u oblačenju pa predekoltirane majice, razgolićene trbuhe i prekratke hlače ili haljinice ostavite za slobodno vrijeme. Radije se poigrajte bojama, nekom pametnom izrekom na majici, omiljenim likom iz crtića ili benda. Igrajte se dužinama odjeće i slojevima. A za najhladnijih dana mijenjate rukavice, kape i šalove za uvijek novi imidž. (Piše Selvina BENIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter