Počela gradnja trgovačkog centra na Kaštanjeru

Gradilište trgovačkog centra u Santorijevoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)
Gradilište trgovačkog centra u Santorijevoj ulici (D. MEMEDOVIĆ)

Podno Kaštanjera, duž obilaznice, započela je gradnja trgovačkog centra kojeg namjerava realizirati hrvatska podružnica austrijskog MID-Bau-a iz Klagenfurta, MID-Bau Hrvatska. Oni su kupili projekt i zemljište od prvobitnog investitora, tvrtke Dilutus, koji je Gradu Puli platio zemljište od gotovo dvadeset tisuća kvadrata oko 22 milijuna kuna, a uskoro i od privatnih vlasnika još oko pet tisuća četvornih metara.

Na gradilištu se trenutno postavlja visoka metalna ograda, te čisti teren, odnosno uklanja raslinje i ravna podloga. Na gradilištu smo od nadležnih pokušali dobiti odgovore što će se točno graditi, međutim, nisu bili raspoloženi za izjave najavivši tek da bi odgovore mogli dobiti sljedeći tjedan. No, prema obavijesnoj ploči o radovima na gradilištu, radovi bi trebali biti okončani za devet mjeseci, investitor je AM PS Omikron nekretnine d.o.o. iz Zagreba, a izvođač radova Tehnika d.d.

Prema onom što do sada znamo, podno Kaštanjera uz obilaznicu trebala bi se izgraditi dva prizemna objekta. Neslužbeno, u jedan bi trebao stići prehrambeni lanac Interspar čiji bi se super-market trebao smjestiti u objekt ispod kojeg će se nalaziti podzemna garaža. Između budućeg velikog trgovačkog lanca Interspara i drugog objekta nalazit će se parkiralište, a u drugom, prizemnom, objektu trebali bi se smjestiti neki od modnih brendova poput Tom Tailora, Manga, Massa, H&M-a i C&A-a, ili, pak, CCC Shoes&Bagsa, Deichmanna, Hervisa i New Yorkera.

Prema dosadašnjem iskustvu MID-Bau-a, primjerice u zagrebačkom Garden Mallu kojeg je također izgradio, upravo su trgovine navedenih modnih brendova pa se vjeruje da će neki od njih i u pulskom šoping centru pronaći mjesto. Hoće li se još nešto izgraditi na površini od 19 tisuća kvadrata koja je kupljena od Grada, te dodatnih pet tisuća četvornih metara koji su kupljeni od privatnih vlasnika, i dalje nije poznato.

Inače, tvrtka Dilutus namjeravala je na lokaciji izgraditi višeetažni centar, ali su novi vlasnici promijenili projekt, za kojeg se najavljivalo da će izgradnja započeti početkom 2015. godine. Kada je, prilikom kreiranja gradskog proračuna za 2016. godinu, postalo jasno da Grad planira iznos komunalnog doprinosa za ovaj centar, postalo je izgledno da će izgradnja uistinu započeti, a svega par dana nakon toga to se i obistinilo.

Uz novi trgovački centar, prije njegova otvaranja, ranije su nam iz gradske uprave potvrdili da se treba realizirati prometno rješenje na području podno Kaštanjera. Prema njemu u donjem dijelu Santorijeve ulice kod skretanja za budući centar, najavljena je izgradnja manjeg kružnog toka koji će omogućiti protočan promet i izbjegavanje kolone vozila. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter