Počela gradnja sportske dvorane u Pazinu

Gradnja sportske dvorane u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Gradnja sportske dvorane u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Počela je gradnja sportske dvorane koja će biti dovršena do početka iduće školske godine iako je rok za dovršetak gradnje 18 mjeseci, vjeruju Daniel Maurović, pročelnik pazinskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo i Slavko Kišiček predstavnik izvođača radova tvrtke MIPCRO d.o.o. iz Ivanca.

Vrijednost radova je 24,8 milijuna kuna, a sufinancirat će ih Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s nepovratnim iznosom od 10 milijuna kuna, a razliku će podmiriti Grad Pazin i Istarska županija.

Kišiček vjeruje, kako će, ako vremenske prilike budu naklonjene graditeljima sve teći prema planu i kao će se od iduće školske godine u dvorani odvijati nastava, ali i drugi programi. Maurović dodaje, kako će se uz dvoranu urediti i okolini prostor uz osnovnu školu i gimnaziju pa će već iduće godine ovo postati pravi sportski centar. Uz dvoranu će se izgraditi i nogometno igralište s umjetnom podlogom veličine 50 X 70 metara, koje će služiti kao pomoćni nogometni teren, a na njemu će se moći odigravati i utakmice.

Josip Šiklić, ravnatelj pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, dodaje kako nikada nije gubio nadu u gradnju dvorane. Radostan je što će škola kojoj je na čelu, ali i susjedna osnovna škola već iduće godine imati povoljnije uvjete za rad. Tim više što pazinski srednjoškolci i osnovci na sportskim natjecanjima redovito postižu dobre rezultate.

Ova multifunkcionalna dvorana, koja će se moći podijeliti na tri dijela prostirat će se na 3,5 tisuća metara četvornih, a njeno će gledalište imati 600 sjedaćih mjesta. Osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture dvoranu će koristiti pazinski sportski klubovi, rekreativci, a u njoj će se moći održavati i razne kulturne, zabavne, gospodarske i slične priredbe, te druga javna okupljanja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter