Počela gradnja rotora u Vozilićima


Radnici pulske tvrtke Cesta započeli su rekonstrukciju frekventnog raskrižja u Vozilićima, na državnoj prometnici D66. Sjecište triju državnih i županijske prometnice pretvorit će se u kružni tok s četiri kraka u investiciji Hrvatskih cesta vrijednoj 1,8 milijuna kuna.

Rotor promjera 37 metara (pri čemu se 21 metar odnosi na zelenu površinu) bit će rješenje za dosadašnju nepreglednost raskrižja, posebno izlaska iz smjera Plomin Luke.

Posao će se obaviti do druge polovice srpnja. To znači da će se s radovima ući u turističku sezonu, što može biti problematično, s obzirom na izuzetnu opterećenost ovog pravca kojim prolazi sav promet na relaciji Rijeka - Labin. Iz tvrtke Cesta, međutim, vjeruju da će se izbjeći veće gužve jer, kako napominje voditelj gradilišta Davor Zović, neće biti potpunog zatvaranja prometnice.

Koristit će se semafori za naizmjenično propuštanje vozila, a takva regulacija zaživjet će već idućeg tjedna, kada se započinje s iskopom kolnika. Raskrižje će se, doznajemo na gradilištu, neznatno izmaknuti prema šumarku uz krak Labin-Kršan. Osim rotora, izgradit će se i oborinska odvodnja.

Ovom se zgodom neće sanirati i tamošnja dionica državne prometnice od Vozilića prema Kršanu, odnosno Čepiću i Tunelu Učka, u dužini od oko dva kilometra, koja vapi za sanacijom - za njenu se obnovu tek izrađuje projektna dokumentacija. (I. RADIĆ) 

Instalacije koče radove u Labinu

Izgradnju rotora na državnoj cesti D66 u Labinu kraj pogona Elektroistre usporavaju problemi s podzemnim instalacijama, odnosno premještanje starih, plitko postavljenih telefonskih kablova, doznajemo od Davora Zovića iz tvrtke Cesta, koji vodi i tamošnje gradilište. Napominje da to ipak neće utjecati na rok izvođenja posla od tri mjeseca, koji istječe sredinom lipnja. Zbog radova je, podsjetimo, zatvorena Pulska ulica, svojevrsna obilaznica Labina uz naselje Starci. Sav se promet, uključujući i onaj teretni, odvija kroz centar grada, a takav bi režim trebao biti na snazi do Uskrsa. Iz policije su pozvali vozače da ranije kreću na posao, kako bi se izbjegnule gužve u to najfrekventnije vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter