Počela gradnja rotora na sjeveru Vodnjana

zgradnja bajpasa kod kružnog čvorišta Vodnjan Sjever
zgradnja bajpasa kod kružnog čvorišta Vodnjan Sjever

Radni strojevi danas su bili na prometnom čvorištu na sjeveru Vodnjana, točnije kod skretanja za Šalvelu, gdje je počela gradnja rotora promjera 12 metara.

Na redu je bila izgradnja bajpasa za povezivanje ceste Vodnjan - Bale s prometnicom koja vodi prema centru grada. Već je raskrčena i druga strana raskrižja te će se s puta za Šalvelu do prometnice Vodnjan - Bale i obrnuto vozilima prolaziti preko privremenog puta, koji se nalazi stotinjak metara dalje od uobičajene trase, da bi se radovi na raskrižju mogli neometano odvijati.

Prva faza na samom čvorištu počet će sutra kad će se raskrižje zatvoriti za promet, a kad rotor bude završen, spajat će pet prometnih smjerova.

Povezivat će postojeći put do Šalvele, cestu Vodnjan - Bale, zatim prometnicu prema centru Vodnjana, a u veljači će u drugoj fazi biti izgrađen i jedan krak prema industrijskoj zoni Vodnjan Sjever, gdje se nalaze Uljanikovi pogoni.

U prvoj fazi, kako nam je rekao David Rajko iz poduzeća Cesta koje izvodi radove, predviđena je gradnja upojnog bunara sa separatorom i oborinske odvodnje, a izgradit će se i javna rasvjeta te položiti srednjonaponska strujna mreža. Kasnije će se urediti i prometne površine te će oko rotora biti izgrađeni nogostupi. Predviđeni rok za završetak svih radova je 19. ožujka.

Ovu investiciju je, podsjetimo, pokrenuo Grad Vodnjan, a izgradnju rotora financira Bina-Istra te se vrijednost radova procjenjuje na oko pet milijuna kuna. (Napisala i snimila P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter