Počela gradnja novih Plodina

Čini se nužnim skraćivanje proizvodnog lanca hrane
Čini se nužnim skraćivanje proizvodnog lanca hrane

Na zemljištu nadomak benzinskoj postaji Croduxa, iza self servis praonica automobila, ovih je dana započela izgradnja novog trgovačkog centra Plodina. Bageri i kamioni zaposjeli su donedavnu šikaru i započeli s čišćenjem i ravnanjem zemljišta na mjestu gdje bi uskoro trebao niknuti drugi centar Plodina u Puli.

Plodine su zemljište kupile na javnom natječaju Grada Pule, kada su za 2.810 kvadrata platili 560 tisuća eura ili 4,2 milijuna kuna. To je zemljište kupljeno jer je Plodinama bilo potrebno za prilaz i parkiralište budućeg trgovačkog centra, a i objavljen je natječaj o prodaji zbog iskazanog interesa Plodina. Tada je, neslužbeno, bilo najavljeno da će biti otvoreno sredinom ove turističke sezone, međutim, jasno je da se može očekivati tek od jeseni. Zemljište na kojem se gradi novi centar otkupljen je od privatnih osoba.

Na površini je predviđeno parkiralište za ukupno 83 parkirna mjesta, dok je na drugom dijelu iste katastarske čestice (u smjeru grada) predviđeno još 154 parkirnih mjesta, dok je u samom objektu predviđena parking garaža s ukupno 71 parkirna mjesta. Odnosno, riječ je o objektu koji bi u podzemlju imao 64 parkirna mjesta, u prizemlju još sedam, s ulazom za kupce, a pored objekta nalazi se i prostor predviđen za gospodarsko dvorište te ulaz/izlaz kamionima.

U blizini je, inače, iznad budućeg rotora na križanju obilaznice najavljena gradnja i novog Lidla podno Gregovice, pa će ubrzo ovaj dio Pule dobiti dva trgovačka centra. (G. R.)



Podijeli: Facebook Twiter