Počela gradnja kolektora na porečkoj Peškeri

Područje Peškere
Područje Peškere

Jučer je u Poreču započela izgradnja kanalizacijskog kolektora Peškera. Radi se o području u neposrednoj blizini velikog gradskog parkirališta s kojega se pruža pogled na porečku starogradsku jezgru. Cijelo područje Peškere bit će već ove godine sukladno određenim iznosima iz proračuna, predmet izrade plana osmišljavanja revitalizacije tog djela grada koji urbano i funkcionalno još nije u potpunosti definiran.

Prekid prometa

Kada je novi kanalizacijski sustav u pitanju planirano je izvođenje 350 metara gravitacijskog kolektora i 230 metara tlačnog voda, kao i dvije crpne stanice, a izvođač radova je tvrtka Grafist. Trasa kanalizacijskih kolektora položena je tako da omogući priključenje što većeg broja postojećih stambenih i ostalih objekata. Navedeni radovi planiraju se dovršiti sredinom travnja 2016. godine, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 600 000 kuna.

Izvođač radova, tvrtka Grafist te investitor Odvodnja Poreč mole građane za razumijevanje zbog neminovnih prekida prometa i preusmjeravanja te naglašavaju potrebu dodatnog opreza u prometovanju ulicama naselja gdje će biti uspostavljena privremena regulacija prometa.

Izgrađeno 45 posto

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na telefonski broj 429 232 ili pitati neposredno djelatnike na gradilištu.

Inače, u sklopu EU projekta Poreč – Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča, predviđena je izgradnja 63 kilometara kanalizacijske mreže i 26 crpnih stanica. Do sada je izgrađeno 28 kilometara kanalizacijske mreže što iznosi 45 posto od ukupno predviđene duljine te šest crpnih stanica. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter