Počela dvodnevna radionica o fondovima EU-a

Ilustracija (A. POKRAJAC)
Ilustracija (A. POKRAJAC)

U Centru za Europsku uniju i međunarodnu suradnju u Balama u utorak je počela dvodnevna radionica "Strukturni fondovi i Kohezijski fond", a sudjeluju zaposlenici javnog, privatnog i civilnog sektora te mladi nezaposleni, izvijestili su iz Županije.

Radionica je nastavak ciklusa stručnih edukacija "EU fondovi i uspješno upravljanje EU-projektima - europski alati za lokalni i regionalni razvoj" koji je počeo u rujnu radionicom "Upravljanje projektnim ciklusom", a završit će u ožujku sljedeće godine.

Tijekom dvodnevne radionice 40-ak sudionika dobit će informacije o ciljevima i temeljnim načelima regionalne politike, ključnim dokumentima i fondovima dostupnih Hrvatskoj kao punopravnoj članici EU-a (Europski fond za regionalni razvoj, Europski socijalni fond i Kohezijski fond) te metodologiji pripreme projekata.

Bit će iznesene informacije o svakom navedenom fondu, alociranim sredstvima, potencijalnim prijaviteljima i ciljevima koji se financiraju, potkrijepljeno primjerima već provedenih projekata.

Ciklus edukacija organizira Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije u sklopu EU-projekta AdriGov, navode iz Županije. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter