Počela dogradnja jaslica u Labinu

Započela dogradnja jaslica na Katurama
Započela dogradnja jaslica na Katurama

Od 195 prvobitno prijavljenih mališana u Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" u Labinu, primljeno je njih 125, doznajemo od ravnateljice Irene Smoković. "Neki su se kasnije upisali u privatnu ustanovu, drugi su odustali, pa ih je na našoj listi čekanja ostalo njih 63, odnosno 35 za vrtić i 28 za jaslice", napominje.

Mjesto čeka 18 djece iz Labina, 19 iz Raše, 23 iz Svete Nedelje, te tri iz Pićna. Iz Kršana su primljeni svi kandidati.

U glavobolji zbog tijesnih predškolskih ustanova posljednjih godina poseban su problem jaslice, u koje na početku prošle pedagoške sezone nisu primljena čak 42 prijavljena mališana.

Raduje stoga ovotjedni početak dugoočekivane dogradnje jaslica na labinskim Katurama. Projektom vrijednim 2,5 milijuna kuna, koji samostalno financira Grad, osigurat će se 28 novih mjesta u dvije skupine. Kapacitet jaslica povećat će se na 118 mjesta. Tvrtka De Conte posao bi prema ugovoru, kako doznajemo, trebala obaviti u 120 radnih dana.

- Nadamo se da ćemo nove polaznike primiti najkasnije u veljači, čime bi bile pokrivene sve potrebe za gradsku djecu, ističe Smoković. Prenosi nam da bi u Raši Općina do konca godine mogla adaptirati sobu tamošnjeg vrtića i otvoriti jasličku skupinu.

- Ostat će, međutim, problem u općini Sv. Nedelja koja nema predškolsku ustanovu, zaključuje ravnateljica Smoković. (Napisao i snimio Igor RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU U PETAK


Podijeli: Facebook Twiter