Počela akcija Solidarnost na djelu

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U organizaciji Gradskog Crvenog križa Pula na pulskoj gradskoj je tržnici u četvrtak od 9 do 13 sati počela akcija Solidarnost na djelu 2016. zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, pod motom "Vaš dar za pravu stvar". Pulska akcija započela je prodajom bonova solidarnosti, mjerenjem tlaka i šećera Puljanima. Gradsko društvo Crvenog križa Pula akciju organizira s ciljem prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim obiteljima s područja koje pokriva, a uz Pulu to su Vodnjan, te općine Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.

U akciju će biti uključene škole, predškolske ustanove, Klub mladeži Crvenog križa Pula, te oko 500 tvrtki s područja južne Istre, s osnovnim ciljem uključivanja što većeg broja građana kako bi u konačnici i najmanjim prilozima sakupili značajna sredstva. Građani, primjerice, rabljenu odjeću mogu donirati tijekom cijele godine u skladištu Crvenog križa, Mažuranićeva 5 (pored tvornice stakla) svakog četvrtka od 12 do 17 sati.

Socijalni programi Gradskog društva Crvenog križa Pula usmjereni su prioritetno prema sugrađanima, koji zbog narušenog zdravlja, radne nesposobnosti ili starije životne dobi, ne mogu samostalno privređivati sredstva za život, i kojima sredstva iz drugih izvora (Centra za socijalnu skrb, socijalnih programa gradova i općina ) nisu dostatna za osnovne životne potrebe, odnosno nalaze se ispod nacionalne razine siromaštva, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći.

Prikupljena financijska sredstva ove akcije bit će namjenski usmjerena za nabavku hrane za najpotrebitije građane. Prigodni humanitarni paketi s hranom biti će podijeljeni tijekom Tjedna solidarnosti od 8. do 15.prosinca, a prošle je godine GDCK Pula osiguralo obiteljske pakete hrane za 743 obitelji. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter