Pocela akcija Masterchef - druga sezona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon posvemašnjeg uspjeha prve sezone showa "Masterchef", s Nove TV otkrili su i djelic onoga što ce obilježiti novu sezonu ove uspješnice. Istinabog, serijal krece na jesen, ali su kastinzi s potencijalnim kandidatima vec snimljeni.

No, prije spomena broja kandidata, vrijedi istaknuti dvije druge novine. Prva je ta da ce drugu sezonu voditi muškarac, a ne žena, Igor Mešin, a ne Jasna Nanut koja ovaj put show scenaristicki potpisuje. Još je važnija vijest, barem za svekolike poklonike kuhanja kao takvog, da je treci clana žirija, onaj koji dolazi na mjesto Toma Gretica, renomirani Dino Galvagno.

Atipicno vitak

Razlika je, što se kamere i slike tice, izmedu dva majstora evidentna - u Galvagna je znatno manje kilograma, pace za kuhara je atipicno vitak. No, ako je vjerovati onima koji su imali zadovoljstvo jesti u njegovu zagrebackom restoranu "Prasac" i onome što kao njegove osnovne karakteristike istice PR Nove TV, kulinarska filozofija im je poprilicno slicna. Krasi je, naime, jednostavnost i priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremen nacin.

Znaci li to da ce Galvagnu uspjeti ono što nije uspjelo Greticu i da ce nas produkcija manje maltretirati sa sponzoriranim i smrznutim namirnicama, a više veseliti prirodnim i svježim, vidjet ce se. Inace, Galvagno nije nepoznat ni širem krugu gledatelja. Onomad je cesto gostovao i na Hrvatskoj televiziji. No, ako i krene tko s Prisavlja kazivati kako su ga oni "izmislili", cinjenica je da ga sacuvati nisu znali. Ni njega, ni kulinarski show koji HTV u ovom trenutku jednostavno nema.

- Mogu potvrditi da sam treci clan žirija i reci da mi je drago, kratko nam je kazao Galvagno.

Gretic gost

Dobro je i to s obzirom na stroge gabarite što ih produkcija daje glavnim likovima Mastrechef price. Jasno je kako bi Galvagno trebao biti onaj strogi, autoritativni clan žirija, dok Radovan Marcic i Mate Jankovic ostaju u istim ulogama kao i lani. Za utjehu fanovima Toma Gretica, vrijedi kazati kako ce gostovati u izazovu šefa kuhinje. Hoce li, pak, koncepcija biti posve nalik lanjskoj, ili ce se u okviru zadanog formata težiti više showu, a manje kuhanju, ostaje vidjeti. Oni koji znaju Galvagna ne dvoje - kuhanje je ono bitno!

Da zanimanja ne manjka, potvrduje cinjenica da se prijavilo dvije tisuce kandidata. Slucajno ili ne, toliko je u mjesec dana prodano primjeraka "Masterchef" kuharice prošlogodišnjeg pobjednika Šime Sušica. Finale prve sezone pratilo je 725 tisuca gledatelja, a u vatru i ozbiljan posao vezan za kuhinju gurnuo je show gotovo sve finaliste.

No, ne i Šimu Sušica, prvog pobjednika koji je ostao vjeran sebi, pa još uvijek kuha za najbliže i to ribe ponajviše. Onu za koju ni na ribarnicama ne znaju da postoji, a on je suši na svom zagrebackom balkonu. Može li show iznjedriti opet takvog junaka!?


Podijeli: Facebook Twiter