Počela 27. Ulica: Odlična atmosfera na otvorenju

Transcop - Pekaboo (M. ANGELINI)
Transcop - Pekaboo (M. ANGELINI)

Krenulo je. Pulska haklerska fešta, 27. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2015. – Suzuki Motortech", večeras je započela u Domu sportova "Mate Parlov". Već prvi dan donio je više nego pristojno popunjenu jednu tribinu dvorane koja nosi ime najveće pulske sportske legende, respektabilna slika poznavajući navike stanovnika najvećeg istarskog grada i samo potvrda da će dokazane vrijednosti, čak i uz poneku grešku u koracima poput one prošlogodišnje, uvijek privući pažnju posjetitelja.

Čast da otvore 27. Ulicu dobile su ekipe Peekabbo i Transcom te ponudile ogled u kojem su vodnjanski hakleri skriveni iza imena dječje igraonice od prve minute zaigrali "viktoriju" pred protivničkim golom. Pleli su Vodnjanci mrežu, pucali iz svih oružja, da bi u sedmoj minuti strijelcem prvog pogotka na ovogodišnjem turniru postao Josip Marković. Igrači Peekabooa nisu se zadovoljili minimalnim vodstvom, nastavili su i dalje s prijetnjama, no jedna neopreznost, slobodni udarac 25 sekundi prije kraja prvog dijela, i na odmor se otišlo poravnatog rezultata. Dalo je to naslutiti neizvjestan nastavak, no stvari su brzo došle na svoje. Tri minute, tri različita strijelca i pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Špijuniranje

A ždrijeb Peekaboou u drugom kolu donosi boljeg iz ogleda MNE Verude i TPR-a, koji će se igrati u nedjelju navečer.

Kad su na parket stupili akteri drugog dvoboja, letimičan pogled dao je za pretpostaviti kako bi se mogao vidjeti scenarij sličan prethodnom dvoboju. Ližnjansko-medulinska kombinacija skrivena iza imena Beach bar Barracuda s nekolicinom poznatih i priznatih igrača velikog i malog nogometa u svojim redovima odmah je istaknula status favorita kojeg je i potvrdila s dva pogotka u prvih 15 minuta. Međutim, kad je Restoran Oaza polovicom nastavka smanjio rezultat, sigurna pobjeda došla je u pitanje i neizvjesnost je potrajala do 90 sekundi prije kraja ogleda. Prijetili su jedni i drugi, a onda se ukazao Arnel Jusić, vodeći topnik Prve ŽNL i postavio konačnih 3:1.

Na broj sedam

Jedna od zanimljivosti kod igrača Beach bara Barracuda je da im svi brojevi na dresovima završavaju sedmicom.

Treći ogled prvog dana između Uljanika i Punte po svom je tijeku dao naslutiti da bi mogao završiti bez pogodaka, jer iako su prijetili i jedni i drugi, nišanske sprave nisu im bile najbolje namještene i do tri minute prije kraja mreže su mirovale. Onda se ukazao Manuel Pačić koji je doveo u vodstvo "uljanikovce", a kad je Punta bacila sve karte u napad, isti je igrač devet sekundi prije kraja postavio konačnih 2:0.

Hakleri Punte tako su puno prije svojih želja i nadanja preselili u gledalište, a pola sata kasnije tamo su im se, na žalost svojih mnogobrojnih navijača, pridružili susjedi iz Šijane. Bio je to šlager prvog dana turnira u kojem je riječki CB Merag, spretno i sretno, prošao dalje. Naime, nakon što je rano riječko vodstvo lijepim pogotkom anulirao Edin Reka, jedna lopta u nastavku nesretno je pogodila Matu Jadreška, prevarila Aleksandra Glavonjića i završila iza njegovih leđa za konačnih 2:1.

Rezultati

Peekaboo – Transcom 5:1 (Sajmon Balić 2, Josip Marković, Giuliano Haliti, Danijel Šimičević/Tedi Franjul), Beach bar Barracuda – Restoran Oaza 3:1 (Andrej Matejčić, Neven Klunić, Arnel Jusić/ Luka Ljubica), NK Uljanik – MNK Punta 2:0 (Manuel Pačić 2), CB Merag – MNK Šijana 2:1 (Marko Starčević, Mate Jadreško – ag./Edin Reka), NK Medulin 1921 – Amaterka 3:5 (3:3 -Vanja Ruba 2, Alen Obradović/Deni Ribarić, Danijel Šikić, Igor Ranosović). (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter