Pocast žrtvama fašizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najviši predstavnici Grada Pule i Istarske županije, vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te brojni predstavnici gradske i županijske Udruge antifašista obilježili su Dan antifašisticke borbe.

Vijenci su, uz minutu šutnje, položeni u Titovu parku na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma te na Gradskom groblju na spomenik palim antifašistickim borcima Pule.

- Hrvatska upravo zahvaljujuci NOB-u i antifašistima slijedi europske tekovine i antifašisti su bili prvi koji su tome utrli put. Iako još uvijek postoje oni koji osporavaju NOB i revidiraju povijest, jasno je da nece uspjeti jer na nama je da iducim generacijama ponosno prenosimo blago koje su nam antifašisti ostavili u naslijede, rekao je u Titovu parku Denis Martincic, predsjednik Gradskog vijeca.

Sindikati koji djeluju u brodogradilištu Uljanik položili su vijence na spomen-obilježje uljanikovcima poginulim u Narodnooslobodilackoj borbi. Na rivi, na ulazu na otok, najviši predstavnici sindikata prisjetili su se Sergia Dobrica, Carla Sgagliardija i Antona Boljuna koji su 30. travnja 1945. godine poginuli za slobodu i pobjedu narodne revolucije nad fašizmom, a vijenac su položili i na spomen-obilježje unutar zidina brodogradilišta.


Podijeli: Facebook Twiter