Pocast poginulima za domovinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najviši predstavnici Grada Pule, predvodeni gradonacelnikom Borisom Mileticem i njegovim zamjenikom Fabriziom Radinom, te predstavnici Istarske županije, državne uprave, vojske i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, u povodu Dana državnosti položili su vijence na spomen-obilježja kod centralnog križa gradskog groblja i poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa U Puli.

Porecki gradonacelnik Edi Štifanic, predsjednik Gradskog vijeca Edidio Kodan te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijece kraj centralnog križa na gradskom groblju. Minutom šutnje odali su pocast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Delegacija Grada Pazina, prevodena predsjednikom vijeca Stjepanom Gabricem, položila je  vijenac kod središnjeg križa na najnižem katu groblja Moj mir. Minutom šutnje izražen je pijetet svima koji su živote dali za nezavisnu, demokratsku i slobodnu Hrvatsku.

Zatim se delegacija, u kojoj su bili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Pazinštine te Udruge antifašistickih boraca i antifašista Pazin, uputila na grob poginulog pazinskog branitelja Kristiana Ladavca kojem je odana pocast.

Minutom šutnje i polaganjem vijenaca pod središnji križ na gradskom groblju Laste u Rovinju, predstavnici Grada, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradskog HDZ-a i Zajednice Albanaca i sugradani proteklog su vikenda obilježili 25. lipnja, Dan državnosti.

Sudionicima obilježavanja Dana državnosti u ime Grada obratio se predsjednik Gradskog vijeca Davorin Flego, naglasivši da je Rovinj, iako direktno nije bio ugrožen agresijom, cijelo vrijeme Domovinskog rata bio uz svoje pripadnike 119. bojne i širokog srca prihvatio brojne prognanike i izbjeglice.

Podsjetio je takoder da je na taj dan prije 21 godinu Hrvatski sabor, na osnovu volje ogromne vecine gradana donio odluku o razdruživanju od ostalih republika bivše Jugoslavije i o stvaranju samostalne suverene Republike Hrvatske, kao i o pokretanju postupka njenog medunarodnog priznanja. (G. R. V. H., A. D., M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter