Pocasni konzulat Ruske Federacije u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Vrlo sam zadovoljan otvaranjem pocasnog konzulata Ruske Federacije u Puli i uvjeren sam da ce njegova prisutnost promaknuti ne samo gospodarske nego i druge oblike suradnje izmedu Istre i ruskih regija, rekao je veleposlanik Ruske federacije u Hrvatskoj Mihail Konarovski na konferenciji za novinare održanoj u poreckoj gradskoj vijecnici. Kako je dodao, zbog skorašnjeg isteka mandata ovo je njegov zadnji posjeti Istri u kojoj je cesto boravio i gdje je ostvario dobru suradnju.

Damir Pokupec Pocasni konzul konzulata Ruske federacije za Istarsku i Primorsko-goransku županiju istaknuo je kako je svrha ovog ureda pružanje konzularne pomoci ruskim i hrvatskim državljanima, ali i unapredenje odnosa izmedu ovih dviju zemalja.

Dobrodošlicu gostima izrazili su gradonacelnik Edi Štifanic i župan Ivan Jakovcic koji je dodao kako se dobra suradnja izmedu Istre i Ruske federacije se ocituje u turizmu i velikom broju ruskih gostiju koji trenutno borave na poluotoku, te u gospodarstvu, ponajprije brodogradnji, a planiranim ugovaranjem regionalne suradnje izmedu Istre i jedne ruske regije, ti se oblici suradnje namjeravaju proširiti.

Pocasni konzulat u Puli djelovat ce na adresi Kandlerova 46 i za sada je jedini u Hrvatskoj, uz Veleposlanstvo Ruske federacije sa sjedištem u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter