Pobunjenici oborili ukrajinski vojni helikopter

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski helikopter korišten za vojni transport oborili su u utorak pobunjenici u blizini grada Slovjanska u istočnoj Ukrajini i strahuje se da je pri tom poginulo devetero ljudi, rekao je glasnogovornik vladinih snaga.

Upitan o izvješćima da je helikopter oboren glasnogovornik, Vladislav Seleznjov je rekao: "Da, oboren je". Glede poginulih rekao je da je u helikopteru bila tročlana posada, sve zajedno devetero ljudi.

Dmitro Timčuk, vojni analitičar poznat po dobrim izvorima u oružanim snagama, rekao je da je helikopter oboren projektilom ispaljenim iz ručnog bacača. Potvrdio je da je poginulo 9 ljudi prema prvim informacijama.

Do incidenta je došlo samo nekoliko sati nakon što su proruski separatisti u ponedjeljak navečer objavili prekid vatre do 27. lipnja da bi odgovorili na tjedan primirja vladinih snaga koji je naredio predsjednik Petro Porošenko.

Grad Slovjansk kontroliraju separatisti od travnja, a 30. svibnja tamošnji pobunjenici su oborili vojni helikopter ubivši pritom 14 vojnika, među kojima i jednog generala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter