Pobuna u Raši 1938: Predsjednik najavio ostavku

Samir Kolaković, član Uprave NK Raše 1938 (Snimio Robi SELAN)
Samir Kolaković, član Uprave NK Raše 1938 (Snimio Robi SELAN)

Vedran Grubišić, predsjednik NK Raša 1938, inače dožupan Istarske županije, danas je najavio da će vrlo brzo sazvati sjednicu Skupštine kluba na kojoj će za novog predsjednika predložiti sadašnjeg tajnika Ramu Mujanovića.

Pojedinosti će biti dogovorene na sastanku kod načelnika Općine Josipa Knapića u petak, kojega su sazvali nezadovoljni članovi Uprave kluba. Grubišićeva odluka rezultat je današnjeg "rada telefona" nakon što je načelnik saznao da najavljeni sastanak neće biti jedan od rutinskih, nego ultimativan: ili promjena ili bojkot nedjeljne utakmica protiv baljanskog Jedinstva u okviru 5. kola Druge ŽNL - jug.

Razlog pobune je navodna predsjednikova netransparentnost i samovolja u vođenju kluba. O tome smo razgovarali sa Samirom Kolakovićem, članom Uprave.

- Na raspolažemo sredstvima s klupskog žiro računa, prepušteni smo sami sebi da se snalazimo. Mjesecima nisu plaćeni tajnik, oružar Slobodan Gligić koji se izuzetno zalaže, te treneri Mićo Rukavina i Samed Ćorić. Zar nije malo čudno da po Raši moramo žicati vapno da bi obilježili crte terena? - pita se Kolaković.

U telefonskom razgovoru vođenom prije onoga u kojem nam je priopćio odluku o ostavci, Grubišić je način na koji vodi klub objasnio dvama ključnim problemima: nedostatkom kadrovske infrastrukture i nedostatkom sredstava, što je posljedica opće gospodarske krize. Općina redovito uplaćuje sredstva koja je namijenila klubu, ali 120 tisuća kuna godišnje polovica je iznosa koji je klub primao prije dvije godine, kad je uspijevao funkcionirati. (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter