Pobratimili se Gracišce i Mokronog

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom sjednicom Opcinskog vijeca, Gracišcani su proslavili Dan opcine i blagdan župskih patrona sv. Vida, Modesta i Kresencije. Ovo je ujedno bila prilika da se zaslužnim gradanima i suradnicima dodijele nagrade, da opcinski nacelnik gradenima javno podnese "inventuru", ali i za znacajnije dogadaje, a jedan od njih je ove godine bratimljenje opcina Gracišce i Mokronog-Trebelno iz Slovenije.

Povelju o bratimljenju potpisali su pred vijecnicima, uzvanicima i gradanima nacelnik opcine Gracišce Ivan Mijandrušic i Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Opcinske nagrade na svecanoj sjednici vijeca urucene su konobi Marino iz Gracišca, za uspješan 20-godišnji rad na promicanju ugostiteljske djelatnosti Gracišca te autohtone istarske kuhinje, Dajani Salopek, odgajateljici u vrticu za uspješan i predan 10-godišnji rad i Majdi Bulic za promicanje stocarstva na podrucju opcine Gracišce uzgojem istarske ovce i sudjelovanjem u projektu zaštite izvornosti istarskog sira.

Mijandrušic je u prigodnom referatu, izmedu ostalog, naglasio kao je najveci projekt ove opcinske uprave, odvodnja i procišcavanje otpadnih voda Gracišca, pred dovršetkom. Radi se o investiciji vrijednoj pet milijuna kuna bespovratnih sredstava od Europske investicijske banke.

Usporedno s gradnjom kanalizacije izvedena je i ostala komunalna infrastruktura u starogradskoj jezgri, a to su rekonstrukcija vodovodne i elektroenergetske mreže, te instalacija za javnu rasvjetu i gradski plin. Stoga se ne može iskljuciti mogucnost da ce Gracišce, u doglednoj buducnosti, postati jedan od prvih gradova u središnjoj Istri koji ce dobiti gradski plin.

Svecanu sjednicu opcinskog vijeca uvelicali su polaznici vrtica i škole u Gracišcu, koji su pripremile tete Dajana Salopek i Marina Pernic, te uciteljice Dubravka Džekic, Svjetlana Dukin Bertoša i Ivana Baca. (Mirjan RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter