Poboljšati kulturnu, poljoprivredu i gospodarsku suradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su u prostorijama pulske Komunalne palače novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci, Gorana Petrovića, u njegovom nastupnom posjetu Puli.

Zahvalivši se županu i gradonačelniku na prijemu, konzul je naglasio da je izabrao posjet Istri zbog njezine posebnosti i zbog mnogo lijepih priča, koje je slušao od kolega o njezinoj ljepoti i specifičnostima, ali i o uvažavanju srpskih manjina. Naglasio je da želi poboljšati kulturnu, poljoprivredu i gospodarsku suradnju između Hrvatske i Srbije, te da će se posebno na tom području zalagati za vrijeme svog mandata.

- Ponosan sam na svoj grad upravo zbog multikulturalnosti koju ste prepoznali i izabrali Pulu za susret, rekao je Miletić, zahvalivši se konzulu na lijepim riječima za Pulu i Istru te naglasio kako Grad ima dobru suradnju sa srpskom manjinom. - Kultura je univerzalna, razne manifestacije i brojnost ljudi pokazuju da prostori u kojima jesu manjine u Puli žive, nisu prostorije koje netko posjećuje jednom mjesečno, nego mjesto susreta koje promovira bogatstvo različitosti, dodao je Miletić.

Župan Flego se složio s pulskim gradonačelnikom i rekao da na gradskoj i županijskoj razini uvažavanje manjina i suživot je na jako visokom nivou te je to ujedno i ponos Istre različitost i suživot. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter