Pobjedom nad Zagrebom izbjeći borbu za ostanak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski će nogometni prvoligaš u subotu četvrti put ove godine istrčati pred svojim navijačima, još uvijek u potrazi za prvom pobjedom. Dosad su s bodom u džepu s "Drosine" odlazili Lokomotiva, Rijeka i Dinamo.

Kako u ovom 27. kolu Prve HNL Istra 1961 ugošćuje "fenjeraša", idealan je to trenutak da trener Igor Pamić i igrači zajedno s vjernim Demonima proslave prvi uspjeh. Samo, problem je u suparniku, jer, "fenjeraš" je Zagreb. Nerado viđen gost u Puli.

U devet dosadašnjih pulskih ogleda tek su triput bodovi ostali u Puli, a čak su u četiri navrata gosti slavili. Nema tomu davno, igralo se osmo kolo tekućeg prvenstva, kad su na "Drosinu" stigli "pjesnici" koji dotad na svom kontu nisu imali niti bod. Stigli su u Pulu pod ravnanjem novog trenera, Luke Bonačića, i kroz tunel Učku odnijeli prvi bod, budući da je susret zaključen bez pogodaka.

U subotu će Zagreb s klupe voditi legendarni Ćiro Blažević koji će pokušati nadmudriti jednog od svojih "sinova", Igora Pamića. Utakmica je to koja Zagrepčane, u slučaju poraza, može odvesti put drugoligaškog društva.

Svjesni su toga itekako svi u taboru "zeleno-žutih", stoga se o suparniku govori s respektom, ali nitko niti ne pomišlja ni na što drugo osim osvajanja prvog domaćeg troboda. Uostalom, imaju u pulskom klubu i realnu podlogu za takva razmišljanja. Ponovno su se igrači probudili na proljeće. Kao i lani, i sad plijene i igrom i rezultatima širom Hrvatske.

U sedam su proljetnih susreta upisali dvije gostujuće pobjede, četiri remija i poraz, u ovom posljednjem susretu, u Zadru. No, taj je nesvakidašnji poraz, zbog načina na koji su primili dva gola i problema s ozljedama, ostavljen za leđima.

Ozljede većine igrača koji su ponijeli "suvenire" sa Stanova su sanirane i izvan momčadi ostat će tek Mateo Sušić, uz Andreu Ottochiana koji je ranije ozljeđen.

Prva domaća pobjeda omogućila bi Puljanima da pobjegnu "pjesnicima" velikih 11 bodova i time kudikamo lakše odigraju preostalih šest susreta do kraja sezone.

Ujedno bi postali legitimni kandidati, uz Slaven Belupo i Osijek, za šesto mjesto koje je još donedavno izgledalo nedostižno. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter