Pobjedom Gea protiv MNK Kempesa otvorena "Ulica"

Prvi pobjednici je ekipa Geo
Prvi pobjednici je ekipa Geo

Krenulo je. Prosinačka haklerska fešta, 24. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2012 – Suzuki Motortech", započela je u Domu sportova "Mate Parlov".

Događaj koji će narednih 17 dana učiniti Verudu centrom Pule, a vjerojatno i cijele Istre, otvorio je susret između ekipa Geo i MNK Kempes. Ni radni dan, ni hladno vrijeme s dosadnom kišom, ni izostanak "zvučnih" imena nisu bili zapreka da se već na otvaranju u najvećoj pulskoj dvorani okupi 300-tinjak zaljubljenika u mali nogomet.

Već prvi susret pokazao je sve draži turnira koji definitivno ne spada u kategoriju običnih. S tom se činjenicom složio i Elvis Rusijan, strijelac prvog gola na 24. "Ulici".

- Nastup na "Ulici" svima nama je veliki gušt. Lijep je osjećaj bio otvoriti turnir na kojem nastupamo svake godine od njegovog obnavljanja, sad ćemo malo proslaviti pobjedu, mora se, a onda se okrećemo sljedećem protivniku, rekao je Elvis Rusijan, igrač Gea, ekipe koja je najveći uspjeh na "Ulici" ostvarila lani kad je "zapela" u osmini finala.

Za ulazak među 64 Geo se poprilično mučio s protivnicima koji nose ime slavnog Maria Kempesa, najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Argentini 1978. godine. Činilo se da će prvi dio okončati bez golova, a onda je 45 sekundi prije "velikog odmora" Rusijan potegao sa sredine terena i lopta je kroz šumu nogu pronašla put do mreže. S golom prednosti sve je u nastavku bilo puno lakše i pet minuta prije kraja utakmice Vladimir Lipić je riješio sve nedoumice.

Ako je Geo imao malo sreće, onda su je hakleri Caffeterije Lovrić imali u popriličnim količinama. Kako drugačije opisati ogled u kojem su se susrele momčadi u dresovima kojih se ne bi postidjela ni "Zlatna pirueta" i koje bi jedino legendarna Milka Babović mogla dostojno opisati.

Bio je to sraz "ciklama" protiv "ružica", u kojem je Caffeterija diktirala igru, stvarala i promašivala prigode, a na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Zračne luke zahvaljujući golu Pavlića.

Nastavak je donio poravnanje "dečki iz kafića", koji su potom uspjeli promašiti i sedmerac, odnosno Mihalković je zaustavio udarac Vokića, da bi 12 sekundi prije kraja drugim golom Rudana Caffeterija ipak uspjela proći u drugo kolo. Bila je to klasična priča o tankoj niti koja razdvaja heroja i tragičara, jer je golmanu Zračne luke ne pretjerano jak udarac Vokića prošao kroz ruke i kazna nije izostala.

Ne žele li na "Ulici" biti prolaznici, hakleri Caffeterije će u drugom kolu definitivno morati prikazati puno bolju predstavu, jer im ono, po svemu sudeći, donosi ogled protiv Višković Spartansa, ekipe koja je lani osvojila treće mjesto na turniru.

Ostatak programa nije donio previše nedoumica oko toga koja će ekipa preseliti u gledalište. Pulski Romi tamo su petardom ispratili Baljane, a pritom se niti jedan od igrača pobjedničke ekipe nije više od jednom upisao u listu strijelaca.

Jednosmjerna ulica bio je i ogled u kojem je MNK Tupljak podario "poker" golova Old city baru, kao i sraz ekipa Valmazzinghi Koromačno i BUS drivera. S čak petoricom Dobrića u sastavu i Mirkom Prskalom, ocem golmana Istre 1961 Andreja na golu, hakleri iz Koromačna su bez previše muke parkirali autobus u gledalište. (Ivica CEROVAC; snimio M. ANGELINI)

Rezultati: Geo - MNK Kempes 2:0, Caffeteria Lovrić - Zračna luka 2:1, Romi Pula - Baljani 03 5:1, MNK Tupljak - Old city bar 4:0, BUS driver - Valmazzinghi Koromačno 2:6, Torpedo Poreč – Metis.

 


Podijeli: Facebook Twiter