Pobjednik Lerona Laccio d'amore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laccio d'amore odnosno Ljubavna traka pobjednicka je folklorna skupina odlukom publike 11. medunarodnog festivala folklora Leron koji se u petak i subotu održao u Vodnjanu.

Pobjednici dolaze iz talijanskog mjesta Penna S. Andrea, a njihova brojnost i šaroliki orkestar te stup s trakama u bojama visok cetiri metra na sredini pozornice oduševili su publiku.



Trake su poslužile da ih plesaci sami ili u paru pletu i rasplecu. Plesalo se uvijek u  istom ritmu u smjeru kazaljke na satu i obrnuto. Nagradu odnosno staklenu statuu instrumenta leron pobjednicima je urucio Maurizio Tremul, predsjednik izvršnog vijeca Talijanske unije.

U subotu su na Narodnom trgu osim pobjednika nastupile i grupe Coronita iz Rumunjske, Trachtentanzgruppe menzingen iz Švicarske, Nebrodi iz Italije te kulturno umjetnicka društva Prigorec i Vodnjan iz Hrvatske.



Zbog složenijih koreografija i velikog broja plesaca na pozornici ta se vecer u odnosu na prethodnu doimala bogatijom. Švicarci su publiku zaveli alpskim rogovima i udaraljkama, a grupa Nebrodi svojim dinamicnim nastupom, cestim vikanjem i zviždanjem publici nije dala da dode do daha.

Prvu vecer, u petak, nastupile su folklorna skupina Zajednice Talijana iz Vodnjana i skupina Armando Capolicchio iz Galižane, KUD Matko Laginja iz Svetog Lovreca te Les Pastourelles de Campan iz Francuske.



Svi sudionici dobili su plakete za sudjelovanje koje im je urucio vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic i Livio Belci, predsjednik vodnjanske Zajednice Talijana. Prije nastupa kao i svake godine Trgovackom ulicom je paradirala povorka plesaca predvodena limenom glazbom iz Bala


Podijeli: Facebook Twiter