Pobjednik Cannesa "Adelin život" na pulskom Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu Međunarodnog programa Europolis ovogodišnjeg jubilarnog 60. festivala igranog filma u Puli, 18. srpnja na pulskom Kaštelu bit će premijerno prikazan francuski film "Adelin život" (La vie d'Adele) redatelja Abdellatifa Kechichea, priopćeno je danas iz Pula film festivala.

Riječ je o dobitniku Zlatne palme ovogodišnjeg Festivala u Cannesu, koji će, nakon reprize 21. srpnja u kinu Valli, u sklopu festivalske suradnje 23. srpnja biti prikazan i na Dubrovačkim ljetnim igrama u Ljetnom kinu Jadran.

U ovoj ljubavnoj drami uloge tumače Léa Seydoux, Adele Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Catherine Salée i Jeremie Laheurte.

Glavna junakinja filma, Adele, s petnaest je godina znala da djevojke izlaze s mladićima i nije to dovodila u pitanje. No njezin se život iz temelja protresao one noći kad je upoznala Emmu, djevojku modre kose, zahvaljujući kojoj je otkrila svoje čežnje, dokazala se kao žena i odrasla osoba. Naočigled svih Adele raste, traži svoje mjesto pod suncem, gubi se i pronalazi...

Prijatelj 60. festivala igranog filma u Puli je Europska unija pa će u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog programa Europolis biti prikazano 12 dugometražnih i 18 kratkometražnih filmova iz svih zemalja članica Europske unije.

Međunarodni program Festivala igranog filma u Puli održat će se od 13. do 27. srpnja, dok je Nacionalni program na rasporedu od 20. do 27. srpnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter