Pobjednik - Bernard Udovicic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bernard Udovicic pobjednik je 12. pazinskog Festivala mladih pjevaca "All you need is love"! Prvu nagradu žirija Bernard je zaslužio otpjevavši uz gitaru hit Chrisa Isaaka "Wicked game", dok je nagrada publike pripala mladome boy-bandu odnosno triju Antonio, Dalibor i Branimir (sva trojica su, naglasio je voditelj Alan Poropat, i nogometaši "Pazinke") koji su otpjevali pjesmu "365" s kojom je prije nekoliko godina zabljesnuo jedan drugi, danas vec zaboravljeni boy-band.

Strucni žiri u sastavu Ariana Kunštek, Damjan Bucic i Ines Prajo dodijelio je drugu nagradu Lari Demarin; trecu su nagradu podijelile Petra Ošo i Tena Bevcar, nagrada za najbolju interpretaciju pripala je mladom Antoniju Krištoficu, dok je na najbolji scenski nastup nagradena Eria Bassani.

Dvanaesto izdanje ovog festivala otvorio je lanjski pobjednik Mateo Pilat, a u natjecateljskom dijelu programa izvedene su dvadeset i dvije pjesme, sve u solo izvedbama osim spomenutog boy-banda. Iako velika dvorana pazinskog Spomen doma nije bila dupkom puna kao prijašnjih godina, izvrsna atmosfera stvorila se od samog pocetka: pretežno mlada publika bodrila je svoje ljubimce, podržavala ih gromoglasnim pljeskom i navijanjem, pjevala s njima, a na pozornicu su nerijetko dolijetale i plišane igracke.



Izbor pjesama s kojima su se došli nadmetati mladi pjevaci iz cijele Istre bio je uobicajeno šarolik, uz domace hitove najviše se pjevalo na engleskom, ali i na talijanskom jeziku, ali ni istarsko-kvarnerski melos i domaca besida nisu bili zapostavljeni.

Nakon što su se izredali pjevaci u natjecateljskoj konkurenciji, žiri se povukao na vijecanje, a do proglašenja pobjednika odvijao se šou-program u kome su nastupile dvije postave pazinske plesne skupine The Spirit, zatim mladi pjevaci koji su zastupali Hrvatsku na posljednjem "Malom Sanremu", Erika Bele i Dominik Draguzet, i naposljetku Alan Poropat, koji je uz Nikolinu Koncarevic živahno i duhovito vodio cijeli program.

Treba napomenuti da je ovogodišnjem Festivalu, kojeg su organizirali Pucko otvoreno ucilište u Pazinu te udruga Mali veliki mikrofon iz Buzeta, prethodila audicija na kojoj je nastupilo cetrdesetak izvodaca, a njih 24 probrano je za nastup u petak navecer u Pazinu. Entuzijazam, poletnost i vrlo visoka kvaliteta izvodaca, te oduševljenost publike znaci su da pazinski Festival mladih pjevaca, osim što postiže vec respektabilnu tradiciju, ispunjava prostor kojeg su mladi talenti širom Istre ocigledno vrlo potrebiti, i dobro znaju kako ga popuniti.


Podijeli: Facebook Twiter