Pobjednički remix pjesme "Drukčije" grupe Nola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aktualni singl grupe Nola, pjesma  "Drukčije" koju su predstavili prije tri mjeseca, izvrsno je prošla u radijskom eteru. Vrlo pitka pjesma koja lagano ulazi u uho oduševila je kako radijske urednike tako i publiku te je nekoliko tjedana bila u samom vrhu nacionalne top liste najslušanijih singlova u Hrvatskoj.

Kvaliteta pjesme prepoznata je i izvan granica Hrvatske, a da je tako pokazao je SAE Institut, osnovan 1976. u Australiji, kao prva praktična škola vezana za audio produkciju na svijetu. Tijekom godina, SAE je izrastao u najveću odgojnu ustanovu na području kreativnog medija i danas nudi 54 kampusa u 26 zemalja. SAE Institut obuhvaća mrežu škola na svih pet kontinenata, u svijetu kreativnih medija, uključujući London, Berlin, München, Pariz, Barcelonu, New York, Los Angeles.Jedna od podružnica je i u Sloveniji, gdje su njihovi vodeći poslali poziv svojim bivšim i sadašnjim polaznicima da naprave remix Noline pjesme "Drukčije".

Deseci polaznika zainteresirali su se da naprave remix te pjesme, a SAE Institut u Ljubljani i grupa Nola su među mnogim pristiglim prijavama odabrali remix Blacksoula koji je napravljen u suradnji sa studijskim partnerom Mark de Lineom te su ga proglasili pobjednikom.

Blacksoul, DJ i producent s 21 godinom iskustva najveći je domaći izvoznik elektronske glazbe, a ujedno je i redovit gost domaćih i inozemnih klubova i radio-emisija.

Postao je i prvi domaći house DJ koji je sudjelovao u Winter Music Conferenceu u Miamiju, najvećem svjetskom eventu industrije elektronske glazbe. Surađivao je s Maurice Joshuom, pionirom house glazbe, prozvanog i kao kraljem remixeva.

Za remixiranu verziju pjesme "Drukčije", snimljen je i ovaj izuzetno zanimljivi video na Visualia festivalu audiovizualne umjetnosti u Puli. U zadnjem kadru videa vidi se i rušenje Guinness World Record-a u kategoriji "Largest torchlit image formed by people" s ukupno 4013 sudionika. Video je snimala produkcija Medvid. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter