Pobjednicki akvarel Milana Marina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve zanimljiviji i posjeceniji segment medunarodnog susreta maslinara i sajma maslinovog ulja Oleum Olivarum u Krasici kraj Buja istoimeni je likovni natjecaj koji je, osmi put, okupio 120 umjetnika i kreativaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Njemacke, pa cak i jednog iz Londona.

Prijavljeno je 220 radova – slika, keramika, vitraža i skulptura na temu masline i maslinarstva, a ocjenjivao ih je strucni žiri na celu s povjesnicarkom umjetnosti Lorellom Limoncin Toth, u kojemu su još bili Marino Baldini, Bruno Paladin i Renzo Grigolon.

Najuspješniji je bio Milan Marin iz Umaga, ciji je akvarel nagraden s pet tisuca kuna i pet litara vrhunskog ekstradjevicanskog maslinova ulja iz Krasice.

Drugu nagradu i cetiri litre ulja zaslužio je Saša Dejanovic iz Buja, radom u tehnici grafike, a trecu i tri litre ulja Refik Saliji Fiko iz Poreca, skulpturom masline izrezbarenom u maslinovu drvu.

Sponzori su otkupili radove Sonje Šesto iz Zagreba, Mladena Milotica iz Pule, Marija Santraca iz Poreca, Silvije Cindric iz Momjana i Elvisa Bertona iz Pazina.


Podijeli: Facebook Twiter