Pobjednici Rovinja DavidiaN

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treca edicija sve popularnijeg i angažiranijeg te kvalitetom zvuka i izborom izvodaca vrlo atraktivnog Rovinj Music Festivala okoncana je izborom najuspješnije grupe, a tu je titulu ove godine ponio zagrebacki DavidiaN.

Ovom je bendu to pošlo "za zvukom" nakon što su u konkurenciji 130 prijavljenih ušli u krug deset polufinalista, a potom i na natjecateljskim vecerima osvojili najveci broj glasova strucnog žirija (u sastavu Darko Zgrabljic iz diskografske kuce Apeiron, Zoran Božic i Leo Modric iz Studija D. P., Denis Budim iz Studija L. A. te priznati rovinjski klavijaturist Kristian Terzic) i publike, koja je pravo glasovanja stekla kupnjom ulaznica.

U slucaju DavidiaNa poklopio se ukus publike i žirija pa je nagrada - besplatna produkcija nosaca zvuka i ugovor s izdavackom kucom Apeiron - po svemu sudeci došla u prave ruke.

Valja reci i da su se u krugu najuspješnijih našli i Merkur, Mala Vida i Frantic. Što se pak tice pobjednika, oni se drže jednostavne rock formule - izmjene instrumenata, mladenacke tvrdoglavosti i upornog uvježbavanja autorskih pjesama, na kojima grade svoj vlastiti, osebujni zvuk.

Treca, ujedno i posljednja vecer natjecateljskog dijela Rovinj Music Festivala bila je u znaku odlicne zabave. Nakon Majki i neuništivog Gorana Bareta te po stažu mladog, ali vec legendarnog TBF-a, Hladno pivo bilo je "tocka na i".





Uvod u njihovu vecer i zagrijavanje publike osigurao im je standardno dobar domaci bend Obican svijet, a stvar je "pukla" na pjesmi "Ne volim te" i nastavila se kotrljati tijekom citave veceri.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin iskoristio je prigodu da publiku podsjeti i na njihov prvi koncert u Rovinju, održan prije šesnaest godina, kada je upravo hitom "Ne volim te" izazvao euforiju koja i danas traje. Jer, pokazalo se da rovinjska publika, pristigla sa svih strana Poluotoka, pa i šire, voli Hladno pivo te je tijekom cijelog koncerta pjevala i plesala uz stvari "Superman", "Zimmer frei", "Teško je ful biti kul", "Samo za taj osjecaj", "Ima da te lajkam", "Pravo ja" i niz ostalih.

Opcenito, sva tri koncerta, neovisno govorimo li o Majkama, TBF-u ili Hladnom pivu, pokazala su potrebu uistinu brojne publike da na jednom mjestu cuje, vidi i doživi nešto što nema kratku suknju ili bojni poklic. A šansu, u onom natjecateljskom dijelu programa, mladim i neafirmiranim bendovima dala su tri glazbena poduzeca s podrucja Grada - organizatori RMF-a: Apeiron, Studio DP i Studio L. A.

Valja istaknuti da bez svesrdne podrške glavnog pokrovitelja Eurotradea, Grada i njegove Turisticke zajednice, kao i brojnih sponzora, sve ovo ne bi bilo moguce. Rovinj Music Festivalom grad svete Eufemije sve više opravdava svoj status grada izvrsnosti, ali i istinske kvalitete.

Tome u prilog ide i misao Mile Kekina, izrecena s pozornice: "Na pocetku sam mislio da ovu publiku možemo 'podignuti' samo dinamitom. A što je ovo sad? Ludilo, ludilo...". Odgovor se u uzavreloj atmosferi zagubio, gdje drugdje doli u - hladnom pivu.


Podijeli: Facebook Twiter