Pobjednici restoran Epulari i ekipa Marka Ravnića


Na Ližnjanskoj ribarskoj noći u subotu se, prema procjeni organizatora, okupilo više tisuća ljudi koji su pojeli 150 kila ribe od koje je pripremljeno 450 porcija brodeta. Naime, uz standardni Brodet kup održano je i natjecanje "GastroFish Challenge" na kojem je nastupilo šest finalista i sudionika popularnog RTL-ovog kulinarskog showa "3, 2, 1, Kuhaj!". U Brodet kupu natjecalo se deset ekipa, a žiri je pobjednicima proglasio onu koju je predvodio ližnjanski načelnik Marko Ravnić.

Drugo mjesto odnijela je ekipa "2 D", a treće natjecatelji pod vodstvom tajnika Obrtničke komore Istarske županije Erosa Sorića. Pobjednik Challengea, u kojem je nastupilo pet ekipa, pulski je restoran Epulari, drugi su Prijatelji vinara Bruna Trapana", a treći natjecatelji showa "3, 2, 1 Kuhaj" Luka Dančulović, Verica Jovanović, Ina Zlonoga i Dina Krupić. Svima su podijeljene plakete i medalje, a šampioni su dobili i knjigu "Primorski pjat" kuhara Kristijana Kozmića. U žiriju su bili kuhari David Skoko i Kristijan Kozmić, Dragan Jovanović, vinar Bruno Trapan i novinarka Radija Pule Jadranka Nišević. Nakon proglašenja pobjednika, "brodet je nestao u roku od pola sata", kaže Dragan Jovanović, jedan od organizatora. Gosti su ukusnu porciju brodeta spravljenu od sipa, kokota, škarpina, škarpuna, pauka, kovača, jegulja, škampi i pedoća mogli kušati s palentom.

- Nismo očekivali ovako dobar odaziv, bilo je krcato, cijeli je ulaz u Ližnjan bio blokiran. Ugrubo, tijekom cijelog dana feštalo je oko tri tisuće ljudi, napominje Jovanović. Organizatori manifestacije, na kojoj su nastupili klapa Cambi i Koktelsi, su Adria Ližnjan, Gastro klub i Podvodno-ribolovno društvo Marlera, a pokrovitelji TZ i Općina Ližnjan. Branko Percan iz Adrije Ližnjan zadovoljan je manifestacijom koja je uspjela usprkos jakoj buri koja je skratila cijelu zabavu, pa je oko ponoći preostalo malo ljudi. "Usprkos buri, brodet od ližnjanske i kvarnerske ribe je skuhan, iako je bilo jako teško. Posjetitelji su bili vrlo zadovoljni, unatoč hladnoći", rekao je Percan. (M. V. I.)



Podijeli: Facebook Twiter