Pobjednici Mihovil i Katarina Turcinovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz sudjelovanje 89 plivaca i plivacica pulski plivacki klub "Arena" u subotu je uspješno organizirao 7. plivacki maraton "Cup Stoja 2010". Apsolutni pobjednik maratona je "arenaš" Mihovil Turcinovic, a njegova starija sestra Katarina, clanica istog kluba, bila je najbrža medu plivacicama.

Plivalo se na stazi dugackoj 2.200 metara u akvatoriju ispred kupališta Stoja, na kojoj je jaki jugozapadnjak ometao plivace samo na pojedinim dijelovima staze, odnosno na dionici od oko 1.000 metara. Unatoc tome, vecina sudionika uspješno je došla do cilja; najbrži za nešto više od pola sata, a oni uporni maraton su plivali više od sat vremena.

Za nešto manje od sat vremena maraton je isplivao najstariji sudionik koji je došao do cilja, 62-godišnji Duško Balvan (KDP UPAS), a najmladi koji je preplivao zadanu dionicu bio je osmogodišnji "arenaš" Ivan Ninkovic.

Svecanost proglašenja najuspješnijih sudionika 7. "Cupa Stoja" uvelicala je najbolja hrvatska plivacica Sanja Jovanovic, koja je u ime PK "Arene" urucila posebnu klupsku nagradu najboljoj istarskoj plivacici, "arenašici" Valery Švigir.


Podijeli: Facebook Twiter