Pobjednici Albert Glavicic i Albino Rojnic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Albert Glavicic iz Barbana s bijelim vinom i Albino Rojnic iz Grabri s crnim vinom pobjednici su preksinocnje smotre vina mjesnih odbora Barban i Puntera održane u Punteri. Tako je odlucila ocjenjivacka komisija kojoj je na celu bio Milio Bulic, a za titulu najboljeg bilo je prijavljeno 16 uzoraka vina, 10 bijelih i šest crnih.

Drugo mjesto u kategoriji bijelih vina osvojio je takoder Albino Rojnic a trece Anton Zustovic iz Melnice. Drugoplasirani u kategoriji crnih vina bio je Vinko Ciceran iz Puntere, a trece mjesto zauzeli su otac i sin Marko i Matija Verbanac iz Barbana.

Subotnjom smotrom zapocele su ovogodišnje tradicionalne smotre vina Opcine Barban. Na šest smotri koje ce se održavati svake subote za pojedine mjesne odbore ocijenit ce se i degustirati vina barbanskih vinara, a nagradeni ce sudjelovati na središnjoj manifestaciji u Barbanu 19. svibnja kad ce biti proglašena najbolja bijela i crna vina Barbanštine za ovu godinu.

Sljedeca smotra na rasporedu je u Petehima za mjesne odbore Petehi i Grandici, a nakon toga, smotre ce se održati i u Šajinima, Prnjanima, Sutivancu te Manjadvorcima. Organizator i pokrovitelj je Opcina Barban, a suorganizatori Poljoprivredna udruga Agronova Barban i barbanska Turisticka zajednica.


Podijeli: Facebook Twiter