Pobjednice Zora, Noemi i Valentina

Vinko Šaina i Eugen Varzić na otvorenju izložbe u Alvoni
Vinko Šaina i Eugen Varzić na otvorenju izložbe u Alvoni

Zora Cvijanović, Noemi Janković i Valentina Spajić pobjednice su prema glasovima žirija četvrtog dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva" održanog sinoć u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, a Deni Brščić pobjednik je po glasovima publike. Petnaest mladih pjevačica i pjevača izašlo je preksinoć pred publiku i žiri kako bi u završnoj večeri festivala pokazalo svoje umijeće, a nastupili su u tri kategorije. Učenica trećeg razreda Zora Cvijanović, koja uz to pohađa prvi razred glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i kaže da želi biti pjevačica, bila je najbolja u kategoriji od prvog do trećeg razreda, a preksinoć je izvela "See you again" Wiz Khalife. Noemi Janković pobijedila je u kategoriji od četvrtog do sedmog razreda, a ova svestrana cura koja svira gitaru, pjeva, pleše, crta, piše pjesme i priče te pohađa četvrti razred PO Muntić, OŠ Šijana, žiri je osvojila izvedbom "Faded" Alana Walkera.

S maturalne do pobjede

Valentina Spajić došla je na natjecanje ravno s maturalne zabave i to joj se očito isplatilo jer je ova maturantica pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna žiri oduševila nadahnutom izvedbom rock klasika "I put a spell on you", u kategoriji koja je obuhvaćala osme razrede i srednje škole. Deni Brščić iz prvog razreda OŠ Kaštanjer koji je nastupio prvi prirastao je srcu publici izvevši "Ti si moja prva ljubav" Dina Jelušića.

Nagrade im je uručio pulski gradonačelnik Boris Miletić i kako je rekla predsjednica žirija profesorica glazbene kulture Sonja Milović, "pobjednici su svi zajedno", a žiri su još činili mag. art. Sofija Cingula iz pulske Muzička akademije (solo pjevanje), profesori glazbene kulture Bogdan Fabris, tajnik pulske podružnice Hrvatske glazbene unije Toni Pernić i pjevačica sastava NLV Nikol Ćaćić.

Atmosfera je otpočetka bila prava natjecateljska, navijačka u onom najboljem smislu s publikom koja je bodrila svoje favorite u prepunom kazalištu koje je bi svako malo odzvanjalo aplauzima i uzvicima podrške. Tkogod da je bio na bini lijepo je primljen od publike, ali i od žirija te voditelja Erica Skoka i Maje Šebelić te su se svi oni maksimalno trudili da ne izazovu dodatan stres kod malih pjevača, iako je treme bilo, što je i normalno. Uostalom, ne nastupa se svaki dan pred punim kazalištem na čijim sjedalicama sjede prijatelji i članovi obitelji. Nakon svake pjesme netko iz žirija komentirao bi izvedbu koju smo upravo čuli, davši pokoji savjet i ističući pozitivne strane, hrabreći mlade pjevačice i pjevače. Osim spomenutih laureata, preksinoć su se još natjecali i Sara Dejanović, Ana Mišan, Ana Benazić, Valentina Patrun, Barbara Pavlić, Una Ledinski, Bartol Ćatić, Čalak Ademi, Mila Ledinski, Mila Jovanović i Ivona Dominiković.

Bend koji je pratio vrijedno pratio izvođače činili su pijanisti Ema Ulemek i Matej Božac, gitare su svirali Toni Selaković i Elena Krizmanić, bas Petra Pralica, sint Ivona Dominković, violončelo Anamarija Bukovac te bubanj Bojan Crnogorčić. Prateće vokale pjevale su Miriam Hiscri, Kira Peročević, Petra Pralica, Elena Krizmanić, Ivona Dominković, Olivia Malbon, Sky Leček Beever, Ella Božić, Lena Zuban, Tereza Mišan i Mila Ledinski.

Dok su se zbrajali glasovi, a žiri je vijećao, došao je red na goste pa su tako nastupili zbor Gimnazije iz Pule, mješoviti zbor Cantus PoPuli i zbor OŠ Kaštanjer te prošlogodišnja pobjednica Sky i polufinalisti Sarita Avdi i Marco Cuccurin kojima se u izvedbi "Jovano, Jovanke" priključio i dio žirija.

Zapjevali svi zajedno

Nakon što su podijeljene nagrade, svi oni koji su zaslužni za ovu večer, od organizatorica do izvođača i žirija te gradonačelnika ostali su na bini kako bi izveli "I still haven't found what I'm looking for" U2.

Ovaj projekt podržava i provodi Grad Pula uz organizacijsku potporu i stručno vodstvo Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula. Voditeljica projekta u ime Grada je Irena Peruško, za glazbenu realizaciju pobrinuo se SGK Čarobna frula koji vodi Tatiana Giorgi, a pomoć u osmišljavanju i realizaciji pružila je Jasna Šebelić. (Mladen RADIĆ, Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


 


Podijeli: Facebook Twiter