Pobjednica 11. Pro future je Zvjezdana Davanzo

Pobjednica Zvjezdana Davanzo, Sebastijan Vojvoda, Robert Pauletta, Elio Štifanić i Loris Peršurić
Pobjednica Zvjezdana Davanzo, Sebastijan Vojvoda, Robert Pauletta, Elio Štifanić i Loris Peršurić

Zvjezdana Davanzo iz Novigrada odlukom stručnog ocjenjivačkog suda ovogodišnja je pobjednica 11. skupne izložba amaterskog likovnog stvaralaštva Pro futura, koju je sinoć u Istarskoj sabornici otvorio porečki dogradonačelnik Loris Peršurić. Davanzo je kao nagradu osvojila samostalnu izložbu u travnju 2018. godine u Maloj galeriji porečkog Pučkog otvorenog učilišta, organizatora ove manifestacije. Na otvorenju u Istarskoj sabornici glasala je i publika, a tko će biti njen favorit objavit će se uskoro na službenim mrežnim stranicama Učilišta www.poup.hr.

Odluka stručnog žirija

Ocjenjivački sud u sastavu predsjednik Robert Pauletta, akademski slikar, te iz porečkog POU-a Sebastijan Vojvoda i Andi Bančić dodijelo je i nekoliko pohvala koje su dobili umjetnici amateri Tomislav Alar, Anton Hribaršek, Ivka Pavazza, Silvana Bratović, Katarina Tanfara, Ivica Blagović, Enis Žužić i Josip Jurasić. Žiri nije imao lak posao jer je se ove godine prijavilo oko 70 umjetnika amatera, među kojima je njih 40 odabrano za izložbu.

- Svaku smo prijavu detaljno pregledali, posvetili joj dužnu pažnju pri čemu nam je od velike pomoći bilo Paulettino iskustvo iskusnog umjetnika i dugogodišnjeg profesora u pulskoj Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna. Nadamo se da će se umjetnici koji ove godine nisu ušli u postav izložbe i dalje stvarati i prijavljivati jer Pro futura nije samo prezentacija autora, jer njena zadaća je i jačanje produkcije, mogućnost usporedbe i susreta umjetnika različitih nivoa iz cijele Hrvatske, kazao je Sebastijan Vojvoda, voditelj likovnih djelatnosti u POU-u i član žirija.

Autori iz cjele Hrvatske

Ravnatelj Učilišta Elio Štifanić istaknuo je da ga Pro futura veseli jer svake godine kvaliteta radova raste, a čelnik ocjenjivačkog suda Robert Pauletta rekao je da amaterizam podrazumijeva ljubav i predanost prema onome što se radi.

- Pokušali smo biti maksimalno objektivni pri ocjenjivanju. Treba reći da je Pro futura počela kao mala, zavičajna izložba amatera a dosad je već prerasla u nacionalnu, kazao je Pauletta.

Osim prvonagrađene i pohvaljenih autora na Pro futuri su izloženi radovi: Mihaele Bajto, Sinaide Balen, Ermana Bančića, Ane Budija, Kristine Đukez, Davorke Flego, Lili Gluić, Branke Janković Miloš, Duške Jelušić, Branka Kecerina, Zlatka Kirineca, Vesne Kovačević, Eme Kunović, Dolores Kuran, Danka Lazića, Ane Lukić, Sanje Matošević, Mislave Meter Pavić, Leonarda Mičanović, Irene Ostojić, Sanje Papić, Igora Rotara, Zvonka Suše, Vladimira Šarića, Mirjane Šepa, Ivane Šimurina, Barbare Špiljak, Borislava Tutića, Branimire Valić, Martine Velenik i Marije Žigić Pukec.

Izložba će biti otvorena do 22. travnja i moći će se pogledati svakim danom, osim nedjelje i praznika, od 10 do 12 sati i od 17 do 21 sat.

(Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter