Pobjede Vukovic i Uležica u koplju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvodnevna atletska fešta na Verudi zakljucena je u nedjelju u ranim popodnevnim satima. Gotovo 200 sportaša s invaliditetom iz 11 država nastupilo je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici.

Bio je to težak zalogaj koji su domacini, AK Istra i Zbor atletskih sudaca Pule, odlicno ispunili u suradnji s glavnim organizatorima, Hrvatskim paraolimpijskim odborom i Hrvatskim atletskim savezom osoba s invaliditetom.

Uspjehu priredbe svakako je pridonio i sjajan nastup cetvero domacih predstavnika. Pulska je cetvorka u dva dana pokupila osam naslova.



Nakon što su po dva naslova državnih prvaka prvog dana odnijeli Mikela Ristoski u dalju i na "stotki", Ramon Bajcinovci u istim disciplinama kojima je pridodao broncu u kugli te Jelena Vukovic u disku i kugli, u nedjelju je to pošlo za rukom Jeleni Vukovic i Marku Uležicu u bacanju koplja.

U svom debiju na natjecanjima Marko Uležic (Istra) odmah je pokazao da je rijec o sportašu o kojem ce se još dosta pisati. Do naslova je stigao na krilima rezultata 37,36 metara koji bi mu cak mogao otvoriti vrata nastupa na predstojecem Europskom prvenstvu u Nizozemskoj.


Podijeli: Facebook Twiter