Pobjede Vlašic i Perkovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska atleticarka Blanka Vlašic otvorila je novu sezonu pobjedom u Šangaju na mitingu Dijamantne lige. Aktualna svjetska i europska prvakinja slavila je s preskocenih 194 centimetara. Drugo mjesto podijelile su Uzbekistanka Nadežda Dušanova, Ukrajinka Vita Stjopina i Kineskinja Xingjuan Zheng s preskocenih 190 centimetara.

Nakon što je osigurala pobjedu Blanka je pokušala preskociti i 197 centimetara, no tri puta je rušila letvicu. Blanka je u Šangaju 2007. godine preskocila 202 centimetara što je još uvijek rekord mitinga.

Sandra Perkovic takoder je na sjajan nacin otvorila novu sezonu Dijamantne lige. Na mitingu u Šangaju uvjerljivo je pobijedila u bacanju diska s rezultatom od 65.58 metara. Aktualna europska prvakinja suvereno je stigla do pobjede, a pobjednicki hitac ostvarila je u cetvrtoj seriji. Mlada Zagrepcanka je vec u prvoj seriji bacila disk do 64.93 metara, u drugoj seriji je bila još bolja s dužinom od 65.18, a pobjedu je potvrdila cetvrtim hicem.

Sandra je u Kini stigla do trece pobjede u karijeri u Dijamantnoj ligi, nakon što je prošle godine pobijedila u New Yorku i Bruxellesu. Drugo mjesto osvojila je Kineskinja Yanfeng Li s rezultatom 62.73 dok je treca bila Australka Dani Samuels (61.98). Aktualna svjetska prvakinja i prošlogodišnja pobjednica Dijamantne lige Kubanka Yarelis Barrios završila je natjecanje bez ispravnog rezultata.


Podijeli: Facebook Twiter