Pobjede Innerhofera i Rebensburg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijan Christof Innerhofer pobjednik je superveleslaloma koji se danas vozio na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu. Na postolje su se još popeli Francuz Alexis Pintaurault te Austrijanac Marcel Hisrcher. Vodeci u ukupnom poretku Švicarac Beat Feuz nije završio utrku te je tako ostao bez novih bodova. Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je današnju utrku završio na 16. mjestu, osvojio je mali Kristalni globus u ovoj disciplini s 413 bodova.



Didier Cuche, drugoplasirani u poretku superveleslaloma, nije uspio karijeru završiti osvajanjem globusa. On je naime odlucio u 37. godini okoncati svoju profesionalnu karijeru.

Svojim prvim plasmanom na pobjednicko postolje u superveleslalomu Hirscher se uoci dvije zadnje utrke sezone, veleslaloma i slaloma, u ukupnom poretku za Svjetski kup približio Feuzu na 75 bodova.

Ivica Kostelic je nakon spustaške utrke propustio i nastup u superveleslalomu. U ukupnom poretku i dalje je cetvrti s 1.064 boda, 266 manje od Feuza, 191 manje od Hirschera i 67 manje od trecelepasiranog Svindala.

U superveleslalomskoj utrci skijašica pobijedila je Njemica Viktoriji Rebensburg, koja je slavila s 18 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Amerikanku Juliu Mancuso, te 21 stotinkom ispred Francuskinje Marion Rolland.



Amerikanka Lindsey Vonn je zauzela šesto mjesto, što joj je bilo dovoljno za osvajanje za još jednog malog Globusa. Naime, vec je osigurala Veliki kristalni globus, a u srijedu je vec osvojila i mali u spustu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter